Home Blogs De kunst van het grasmaaien

De kunst van het grasmaaien

0
De kunst van het grasmaaien

Veel mensen ondervinden stress en zoeken manieren om er wat tegen te doen. Vaak is bezigheidstherapie het beste middel. Neem grasmaaien bijvoorbeeld. Wat is er rustgevender dan op een zonnige zomerse middag met een drankje in de hand stap voor stap je veld afgaan en kunnen zeggen dat je hard aan het werk bent! De reden om gras in je achtertuin te leggen.

Grasmaaien is de eeuwenoude kunst van het op maat maken van gras. Voor de OCD’ers onder ons is er niks mooiers dan een grasveld zien waar al het gras op dezelfde lengte is afgesneden in gelijke strepen. Daarnaast ziet je huis er ook een stuk netter uit met kort gewiekt gras. 

Grasmaaien zelf is ontstaan in Engeland in de 18 eeuw. Het maaien van gras met een zeis was zeer intensief en maaiers waren continu bezig. Tot Edwin Beard Budding in 1830 de eerste grasmaaier ontwierp. Door zijn ontwerp was het mogelijk geworden om gras snel en gelijkmatig te maaien. Iets waar sportend Engeland ook behoefte aan had.

Nu is het niet meer weg te denken uit de cultuur. Grasmaaiers zijn te vinden in alle soorten en maten. Sinds een paar jaar is er zelfs een automatische grasmaaier voor de luie mensen onder ons. En voor de harde werkers is er een handmatige grasmaaier.

Maar welke grasmaaier wil je hebben?

Luxe is in onze cultuur iets belangrijks geworden. Hoe makkelijker iets wordt, hoe meer geld je ervoor neerlegt. Het zijn ook de robotmaaiers waar je als snel meer geld voor neerlegt. Als je de luxe kan betalen, hoef je daarna nooit meer naar je gras om te kijken. Ideaal voor de mensen die s ’weekends te weinig tijd hebben om het zelf te doen.

Geen zin om 1000 euro uit te geven aan een grasmaaier? Dat kan ik snappen. In dat geval zijn er nog diverse opties. Er zijn motormaaiers die het werk goed aankunnen maar wel benzine nodig hebben. Anders zijn er nog elektrische grasmaaiers die wat stiller zijn in gebruik, mocht je nog gestoord willen worden.

Voor mensen die slechter ter been zijn bestaan er ook zitmaaiers. Deze grasmaaiers hebben wat weg van een kleine tractor en worden op dezelfde manier bestuurd. Deze maaiers zijn ook ideaal voor het maaien van grotere velden. En wil je niet te veel geld uitgeven? Dan zijn kantenmaaiers, grastrimmers of bosmaaiers voor jou de beste keuze.

Om een idee te krijgen van het bestaande assortiment aan grasmaaiers kan ik deze site aanbevelen. Hier staan genoeg keuzes om een idee te krijgen van wat er allemaal op de markt beschikbaar is.