Home Blogs 3 manieren om je nieuwe huis eigen te maken

3 manieren om je nieuwe huis eigen te maken

0
3 manieren om je nieuwe huis eigen te maken

Ben je net verhuisd of heb je plannen om te gaan verhuizen? In deze blog neem ik jullie mee naar de drie manieren om van het huis van een ander, jouw droompaleisje te maken. Sommige mensen houden ervan om een bouwval te kopen en die vervolgens geheel naar eigen smaak in te richten, terwijl anderen veel liever een compleet ingericht huis kopen. Welke beslissing je ook neemt of waar je voorkeur ook naar uit gaat, je zult altijd het één en ander moeten klussen om het naar eigen smaak in te richten. Hieronder drie tips van mij die ik heb gezien op het internet of tijdens klusprogramma’s op televisie.

De gang

In veel huizen is de gang een smalle, krappe en donkere ruimte die enkel gebruikt wordt voor jassen en schoenen en de deur richting de woonkamer. In een programma op RTL4 heb ik een voorbeeld gezien hoe je van je gang een ruimer ogend geheel kunt maken. Eventueel kun je hier gelijkertijd ook een traprenovatie bij uitvoeren. De trap is, hoe gek het ook klinkt, één van de slechtst ingerichte plekken van het huis. Door de muren van de gang en de woonkamer weg te halen en deze te vervangen door een glazen wand met zwarte balken, creeër je een hoop meer licht en ogenschijnlijke ruimte. Uiteraard zul je wel even moeten controleren of jouw huis geschikt is voor het verwijderen van tussenmuren. Er gaan wel een hoop kosten gepaard met het plaatsen van glazen wanden, maar het resultaat zal alles vergoeden. Vervolgens zul je nog jarenlang woon- en leefplezier hebben van deze verandering.

De eethoek

Een veelvoorkomend probleem binnen woningen is het gebrek aan ruimte in de keuken of woonkamer, waardoor de eettafel enorm in de weg komt te staan. Om ruimte te besparen kun je een eethoek creeëren. Tegen de muur en/of keuken kun je een eetbank plaatsen. Hieromheen kun je een ronde of rechthoekige eettafel plaatsen en daaromheen komen vervolgens twee of drie eetstoelen. De eethoek kun je vervolgens zelf inrichten met leuke kussentjes of dergelijke.

Posters

De goedkoopste manier om van je nieuwe huis een eigen plekje te maken, is het ophangen van posters. Posters kunnen jouw huis een eigen stijl geven en tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er zijn posters van te verkrijgen. Desenio is een winkel waar je uitstekend posters kunt shoppen. Ze hebben duizenden designs in alle soorten, maten en kleuren. Je zult wel een paar dagen op jouw poster moeten wachten, aangezien het een zweeds bedrijf is.