Home Blogs Een luchtbed: altijd goed om in huis te hebben

Een luchtbed: altijd goed om in huis te hebben

0
Een luchtbed: altijd goed om in huis te hebben

Eigenlijk is een luchtbed in huis bijna net zo onmisbaar als de rest van je interieur. Als je beschikt over een luchtbed, dan bespaart je dat een hoop geregel wanneer je ongepland een aantal gasten over de vloer krijgt die blijven overnachten. Natuurlijk kan een luchtbed ook enorm praktisch zijn voor jezelf, bijvoorbeeld wanneer je zelf op een andere plek gaat overnachten of erg houdt van kamperen. Gezien de omstandigheden waarin je het luchtbed wilt gebruiken, kun je het perfecte model kiezen. Hieronder lees je meer over het kiezen van het perfecte luchtbed voor jou.

Een luchtbed van perfect formaat

Voordat je kijkt naar bepaalde kwaliteitseisen en de extra’s waar je luchtbed over kan beschikken, is het eerst van belang dat je kijkt naar het formaat. Eerst moet je bedenken of je op zoek bent naar een eenpersoons of tweepersoons luchtbed. Een tweepersoons is handig wanneer je altijd met z’n tweeën kampeert of vaak twee gasten over de vloer hebt, maar een eenpersoons luchtbed is weer handiger wanneer je alleen kampeert, omdat dit model minder ruimte inneemt en lichter is om te vervoeren. Daarna moet je kijken naar de lengte van het luchtbed. Ben je lang? Dan moet je zeker kiezen voor een luchtbed dat langer is dan twee meter. Je moet namelijk ruimer denken dan alleen je lichaamslengte zelf, omdat je zowel aan de boven- als onderzijde wat speling wilt hebben. Ben je klein? Dan is zo’n groot luchtbed overbodig. Een korter model zorgt er dan voor dat je minder gewicht meetilt en dat je tent minder gevuld wordt met het luchtbed zodat je ruimte overhoudt voor je spullen. Tot slot is het altijd verstandig om nog te kijken naar de hoogte van het luchtbed, de breedte van het luchtbed en het maximale gebruikersgewicht van het luchtbed.

Handige extra’s voor je luchtbed

In een luchtbed moet natuurlijk lucht komen. Het is daarom handig om te overwegen of je een luchtbed wilt met een elektrische pomp of niet. Deze kan namelijk ingebouwd zitten in je luchtbed. Als je dit te zwaar vindt, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een losse elektrische pomp, een handpomp of een voetpomp. Als je de pomp hebt gekozen, dan moet je kijken welk mondstuk daarbij past. Een luchtbed kan geleverd worden met verschillende mondstukken, dus je moet ervoor zorgen dat je pomp past bij het luchtbed. Tot slot kun je nog kiezen voor comfortabele accessoires, zoals een luchtkussen, een nekkussen, een reiskussen of een luchtbedcover. Deze accessoires zijn vaak niet nodig als je mensen maar voor één nachtje over de vloer hebt, maar kunnen wel van pas komen wanneer je zelf een lange reis gaat maken. Als je langs dit lijstje bent gegaan en je weet welk luchtbed perfect bij je past, dan kun je de keuze snel maken en er gebruik van maken.