Home Blogs Een stedentrip is altijd een goed idee!

Een stedentrip is altijd een goed idee!

0
Een stedentrip is altijd een goed idee!

Heb je niet veel vakantiedagen? Is je budget niet al te hoog? Wil je er toch even écht tussenuit? Dan is een stedentrip een echte aanrader. In een paar dagen een compleet andere stad zien, nieuwe mensen ontmoeten en lekker eten en drinken. Wat wil je nog meer? Nu ben ik al in een flink aantal steden op stedentrip geweest: Berlijn, Antwerpen, Parijs, Rome, Barcelona, Londen, Brussel, Gent, Dublin, New York, Praag, Wenen en Boedapest kan ik al van mijn lijstje strepen. Ook in Nederland heb ik al een aantal stedentrips gemaakt. Maar er blijft nog genoeg te zien! En dus ga ik dit voorjaar voor een paar dagen naar Boekarest. Ja. Roemenië.

Dus dit is hét ultieme moment om me te gaan inlezen

Oké, Boekarest is dus de hoofdstad van Roemenië, een land in het oosten van Europa, gelegen tussen de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Bulgarije en Moldavië. Je kunt het beste met het vliegtuig gaan, dan ben je er in minder dan 3 uur. De stad zelf heeft het nogal zwaar gehad in de afgelopen eeuwen. Oorlogen (allebei de Wereldoorlogen) en het bewind van Nicolae Ceaușescu hebben de stad jarenlang ondergedompeld in ellende. Maar daar is, schijnbaar, nu niet veel meer van te zien. Boekarest bruist van energie!

Een stedentrip Boekarest kan niet zonder Graaf Dracula!

We hebben allemaal wel een keer een boek van Bram Stoker gelezen of een film over Graaf Dracula gezien. Maar wist je dat deze man daadwerkelijk heeft bestaan? Hij heette Vlad Tepes en was een wrede heerser over Walachije. Oké, in het boek van Bram Stoker was hij vampier en heerste hij over Transsylvanië, maar toch. De verhalen over de Vlad “de Spietser” zijn inmiddels legendarisch en dus kun je vanuit Boekarest een excursie naar zijn kasteel maken. Dat gaan we doen!

Het grootste parlementgebouw

In de communistische periode, onder Nicolae Ceaușescu, is het parlementsgebouw in Boekarest gebouwd op een heuvel. Dit gebouw is met zo’n 365.000 m2 het grootste gebouw van Europa en zeker een bezichtiging waard. Van te voren ga ik me goed inlezen over de communistische politiek en in Roemenië in het algemeen. Wanneer je volkomen blanco naar Boekarest gaat, mis je een deel van de essentie. En natuurlijk ga ik om te ontspannen, maar ook zeker om het een en ander te leren over deze fascinerende stad. Hierdoor zullen ook stukjes informatie die ik tijdens mijn geschiedenislessen heb gehoord op hun plek gaan vallen. Dat is tenminste mijn ervaring geweest bij het bezoeken van alle andere steden.