Home Blogs De beste elektronica voor digitale nomaden

De beste elektronica voor digitale nomaden

0
De beste elektronica voor digitale nomaden

Digitale nomaden, mensen die gewapend met een laptop hun geld verdienen en locatie onafhankelijk werken reizen vaak de wereld rond met een backpack en/of koffer. Sommige van deze entrepreneurs werken voor andere bedrijven maar veel zijn ook entrepreneurs of freelancers met een eigen bedrijfje. Vaak werken deze digitale nomaden ook in de creatieve sector. Ze zijn te vinden op Instagram en YouTube. Als digitale nomade ben je natuurlijk digitaal, je hebt vaak veel elektronica nodig voor je werk. In dit artikel bespreken we de beste elektronica die digitale nomaden gebruiken voor hun werk.

Laptop

Dit is natuurlijk het meest logische apparaat dat elke digitale nomade nodig heeft, een goede laptop. Alhoewel er vele verschillende soorten uitstekende laptops op de markt zijn is de keuze laptop nog steeds zeer belangrijk. Als je veel reist wil je natuurlijk een kleine laptop die gemakkelijk te vervoeren is. Maar je hebt ook een sterke laptop nodig aangezien je waarschijnlijk werkt met zware programma’s zoals grafisch designprogramma’s en editing programma’s. Een kleine goedkope laptop kan dan waarschijnlijk deze programma’s niet aan. De beste optie is vaak een Macbook. Ga na een jaar wel de macbook batterij vervangen. De batterijduur gaat op den duur namelijk zwaar achteruit bij laptops.

Camera

Persoonlijk ben ik een digitale nomade die zijn geld verdiend met YouTube. Het is dus ontzettend belangrijk dat ik een goede camera bij me hebt. Je kunt het beste kiezen voor een DSLR aangezien je hiermee zowel fantastische video kunt schieten als dat je er mooie foto’s mee kunt maken. Ik heb zelf gekozen voor de Canon 70D aangezien deze een fantastische automatische focus heeft die je zelfs volgt in het scherm. Het is natuurlijk belangrijk dat je goed op je camera let en deze ook schoon houdt. Als je veel reist is het gemakkelijk om elektronica te vergeten, te beschadigen of slachtoffer van diefstal te worden.

Drone

Dit is natuurlijk een prachtige investering voor filmmakers waarmee je fantastische beelden kunt schieten. Zeker als je in een grote metropool woont. Ik woon zelf momenteel in Hong Kong en er zijn een maak vaak drone shots van de skyline voor mijn YouTube video’s. Door gebruik te maken van een drone kun je prachtige beelden maken. Het mooie is dat drones tegenwoordig steeds goedkoper worden. Waar ze vroeger nog een gigantische investering waren kun je tegenwoordig voor een paar honderd euro al een fantastische drone hebben. Het is niet de belangrijkste elektronica die een digitale nomade nodig heeft maar wel een goede optie.