Home Blogs Tips bij het zoeken voor de beste catering

Tips bij het zoeken voor de beste catering

0
Tips bij het zoeken voor de beste catering

Wanneer je je eigen evenement organiseert, voor welke reden dan ook, is de aankleding en het eten natuurlijk hartstikke belangrijk. Als je gastenlijst aardig groot is, is het erg lastig om zelf te gaan koken. Daarom besluiten veel mensen een catering in de huren. Om te zorgen dat je evenement gegarandeerd een succes wordt, kan je het beste een catering inhuren. Daarom hebben we een checklist voor je opgesteld hoe je de beste catering voor jouw evenement kan kiezen.

Proeven

Het allerbeste is natuurlijk vergelijken. Daarom is het ook helemaal niet erg om te gaan oriƫnteren naar verschillende cateraars en hun eten te proeven. Door proef gerechten aan te vragen van verschillende gerechten op het menu van een cateraar krijg je een beter overzicht of je het wat vindt, ja of nee. Ook krijg je hierdoor niet alleen een beter overzicht van de smaak, maar ook van de presentatie. De smaaksensatie is natuurlijk erg belangrijk, maar ook de presentatie is belangrijk. Let ook op de ontmoeting van de chef van de cateraar, want een goede samenwerking is ook van belang. Als je hier op tijd mee begint voordat jouw evenement gepland staat, kan je dit proces bij verschillende cateraars toepassen. Zo kan je dit bij catering Amsterdam doen, catering Utrecht, catering Haarlem, ga zo maar door.

Recensies

Op elke cateraars website staan recensies. Dit controleer je niet alleen bij cateraars, maar doe je ook bij bijvoorbeeld kledingwinkels of elektronica spullen. Recensies kunnen al een hoop zeggen over een bedrijf. Wel moet je in je achterhoofd houden dat je het alsnog zelf moet gaan beslissen en je dus zelf moet kunnen oordelen. Ook staan er op de website genoeg referenties aangegeven. Goed om deze vooraf zelf eventjes te checken. Ook kan je rondvragen bij vrienden die ook wel eens een evenement hebben gepland, hoe zij dit hebben aangepakt.

Goede organisatie

Als je eenmaal gekozen hebt voor een cateraar, bijvoorbeeld cateraar Amsterdam, zorg voor goede communicatie. Als de communicatie van tevoren al niet soepel loopt, moet je bij jezelf afgaan of je de samenwerking nog wel voort wil zetten. Op de dag van je evenement kan je namelijk niet gaan twijfelen aan de cateraar. De cateraar moet op tijd komen, de tijd nemen om alles goed neer te zetten en te zorgen voor een goede presentatie. Dit kan alleen als de cateraar zich goed voorbereid en goed met jou als klant communiceert. Dit heb je dan ook deels zelf in de hand.