Home Blogs Vakantie naar de zon, zee en het strand

Vakantie naar de zon, zee en het strand

0
Vakantie naar de zon, zee en het strand

De zomervakantie is weer in aantocht en dat betekent dat Nederlanders massaal in de auto of vliegtuig stappen op weg naar de zon, de zee en het strand. Ondanks dat Nederland ook steeds meer en meer op deze bestemming begint te lijken, willen we toch even weg uit ons kikkerlandje. We willen ons voornamelijk een of twee weekjes begeven in onbekend terrein om even helemaal tot rust te komen. Bovendien waardeer je het thuis toch altijd iets meer als je weg bent geweest. In deze blog de voornaamste reden waarom we op vakantie gaan naar het buitenland.

Mooi weer gegarandeerd

Als je op vakantie gaan en je bent een echte zonaanbidder, dan wil je natuurlijk niet van een koude kermis thuis komen. Je wilt het liefste 8, 10 of 15 dagen vertoeven in de warme zomerzon en je tegoed doen aan een bruin kleurtje en shot vitamine D binnenkrijgen. In Nederland kan het weer nog wel eens onvoorspelbaar zijn, maar sommige landen hebben daar totaal geen last van. Landen zoals Spanje (vooral de Spaanse kust), Turkije en Egypte zijn van die landen waar je gegarandeerd bent van mooi weer. Ook de eilanden zijn zekerder van het zonnetje.

Een andere omgeving

Begrijp ons niet verkeerd. We zijn blij dat we Nederlanders zijn, maar als je op vakantie bent wil je gewoon even weg. Je wil gewoon even andere mensen om je heen en je een weekje in een andere cultuur wanen. Dan weten we namelijk weer hoe goed we het thuis wel niet hebben. Vakantie is ook wel op avontuur gaan. We gaan naar bestemming waar we anders nooit komen en we maken dingen mee die we op het werk nooit zullen meemaken. Vakantie in een ander land zorgt voor een hele andere sfeer en doet veel goeds voor sommige mensen. Bovendien ben je dan weer gewapend met de beste verhalen om te vertellen op kantoor als je weer aan de slag moet.

Witte stranden en een blauwe zee

We hebben in Nederland weliswaar een strand, maar dit strand valt in het niets bij de prachtige stranden die onze wereld heeft. De parelwitte stranden zullen we in Nederland helaas niet zo snel vinden en ook de palmbomen en het prachtige water hebben we hier niet, terwijl dit toch stiekem wel het ultieme vakantiegevoel geeft. Voor deze stranden moet je een stukje vliegen. Vooral voorbij de grote wateren zijn deze stranden uitgebreid te vinden.

TIP! Ben jij een echte zonaanbidder? Dan raden we je wel aan om je goed in te smeren met minimaal een factor 30. Dit beschermt jouw huid tegen verbranding waardoor jouw kleur nog mooier en langer blijft zitten. Ook kun je het beste tussen 12 en 2 een plekje opzoeken in de schaduw. Op dit moment van de dag staat de zon namelijk op zijn hoogte en kan je al binnen een paar minuten verbranden. Plaats trouwens je zonnebrand nooit in de directe zon. Dan verliest het middeltje zijn werking!