Home Blogs Het is weer tijd om te fietsen!

Het is weer tijd om te fietsen!

0
Het is weer tijd om te fietsen!

Doordat we deze zomer niet echt op vakantie kunnen gaan en dit een risico kan zijn voor sommige groepen, is het goed om op zoek te gaan naar alternatieven. Het is warm weer, de dagen zijn lang en er is dus erg veel te doen in Nederland, zolang je hier zelf een invulling in geeft. Een van de dingen waar Nederland bekend om staat en we nu weer massaal aan het doen zijn, is fietsen. Tegenwoordig kunnen we de mooiste fietsroutes gemakkelijk uitstippelen op onze mobiele telefoon, zodat je de gehele dag op pad bent met de fiets. In dit blog vertellen we je graag meer over het fietsen en welke fiets nu juist geschikt is voor jou! 

Verschillende soorten fietsen

Nederland is het land van de fietsen. We gebruiken de fiets om gemakkelijk van A naar B te komen, zonder dat we lang in de file staan, brandstof verbruiken of juist erg omrijden. In de stad zijn bijvoorbeeld erg veel stadsfietsen te vinden, waarmee je gemakkelijk en snel bij je eindbestemming zult zijn door een snellere route te kiezen dan die voor een auto.

Echter zijn er ook vele transportfietsen te vinden in Nederland. Dit zijn dan vooral fietsen die worden gebruikt voor de iets langere afstanden. Vooral in dorpen, waar de schoolkinderen een aardig stuk naar school moeten fietsen, zien we deze veel. Door het sterke frame en de kwaliteit van de fietsen, zijn deze juist geschikt voor in de dorpen, om zo langere afstanden te kunnen fietsen met de transportfiets.

Echter zijn er tegenwoordig ook steeds vaker e-bikes te vinden. Deze fietsen beschikken over een e bike middenmotor, waarmee er zich een aandrijving bevindt in de fiets. Tijdens het fietsen zal de e bike middenmotor in werking worden gezet, waardoor je zelf niet veel kracht hoeft te zetten tijdens het fietsen. Maar zijn deze e-bikes nu voor iedereen geschikt?

Een e-bike, alleen geschikt voor ouderen of gewoon voor iedereen?

Tijdens de lancering van de eerste e-bikes, waren het vooral ouderen die hier gebruik van maakten. Doordat ouderen soms moeite hadden met het fietsen van langere afstanden, zijn er fietsen met een elektrische aandrijving op de markt gekomen om dit gemakkelijker te maken. 

Echter is het zo dat we nu bijna alleen nog maar e-bikes zien op de fietspaden. Voor grotere afstanden is de e-bike natuurlijk ideaal, omdat je niet meer altijd je volle kracht hoeft te gebruiken tijdens het fietsen. Zo waren er in het begin alleen nog maar omafietsen die je ook als e-bike kon verkrijgen, nu is het assortiment veel groter. Er zijn namelijk ook transportfietsen en bakfietsen die elektrisch te verkrijgen zijn. Er zijn verschillende soorten modellen en motoren, waardoor je tegenwoordig altijd de keuze hebt voor een e-bike die geheel bij je past!

Kies voor een e bike middenmotor!

Doordat het assortiment in e-bikes flink is toegenomen, zijn er ook verschillen te vinden in de motoren. De e-bike die het meeste voorkomt, is de e-bike met een e bike middenmotor. De middenmotor zorgt namelijk voor een betere gewichtsverdeling, waardoor de fiets ook stabieler aan zal voelen. Echter zijn er ook e-bikes te verkrijgen waarbij de elektrische motor zich aan het voorwiel bevindt. De keuze die je maakt moet natuurlijk wel juist zijn, dus is het van belang om alle mogelijkheden te bekijken en jezelf goed laten te informeren. Daarna ligt de keuze geheel aan jou!