Home Blogs Pantoffels: product van de eeuw!

Pantoffels: product van de eeuw!

0
Pantoffels: product van de eeuw!

Wie ooit de pantoffels heeft uitgevonden verdient een lintje! Deze zo op het oog wat onwaardige schoenen zijn het toppunt van ontspanning en relaxen. Het eerste wat ik doe als ik thuis ben is mijn leuke, maar niet altijd even lekker zittende schoenen uitgooien, om mijn pantoffels aan te doen. Ik kan echt niet zonder. En vaak kan ik ook niet wachten om dit zachte schoeisel met gewatteerde binnenkant aan mijn pijnlijke voeten te doen. Ze zitten gewoon heerlijk. En, want het hoort er gewoon bij, heb ik de pantoffels aan, dan slof ik letterlijk naar de bank. Dan plof ik daarop neer en kan ik eindelijk even uitrusten. Met het aantrekken van mijn pantoffels begint mijn vrije tijd. Wie deze schoen bedacht heeft, is een held!

Van muiltje tot pantoffel

Jammer genoeg weten we niet precies wie verantwoordelijk is voor de uitvinding van de pantoffel. Ze zijn er al heel lang, dat is een ding wat zeker is. Het begon allemaal met een soort schoen die uit weinig meer bestond dan een zool, een hak en een riem. Vroeger noemden ze dit schoeisel met open hiel ook wel muiltjes. De oude Egyptenaren liepen er al op. Van de zestiende tot de negentiende eeuw werden dit soort muiltjes, de voorlopers van de pantoffels, alleen in de slaapkamer gedragen. Ze kregen toen een beetje een erotische betekenis. Om die reden werden ze vaak afgebeeld in schilderijen en uiteindelijk werd het muiltje vooral gedragen door prostituees. Dat kun je je nu als je kijkt naar sommige ontwerpen ook niet meer voorstellen. Later werd het meer een modeaccessoire. Muiltjes werden gedragen door de Franse koningin Marie- Antoinette die echt een voorbeeld was voor vele vrouwen qua kleding. Eeuwen later werd haar voorbeeld gevolgd door beroemde sterren als Marilyn Monroe en Jayne Russel. Het modevoorbeeld voor de dertigers en veertigers onder ons, Carrie Bradshaw uit de serie ‘Sex and the City’ droeg ze ook. Meerdere natuurlijk gezien haar garderobe.

Nog steeds populair maar dan anders

Pantoffels doen het nog steeds goed. Nu voornamelijk binnenshuis en als ze al op een schilderij verschijnen dan zal dat schilderij als onderwerp relaxen of ontspanning hebben want dat is wanneer we nu pantoffels dragen. Wat niet wegneemt dat je met dit schoeisel nog steeds leuk kunt pronken want je hebt ze in allerlei vormen en in allerlei kleuren. Want ja, ook zij gaan met de mode mee. Dus zoek je nog een paar: struin internet maar eens af. Keuze genoeg!