Home Blogs Feliway is voor mij het product van het jaar

Feliway is voor mij het product van het jaar

0
Feliway is voor mij het product van het jaar

Feliway is een fantastisch product als het gaat om het oplossen van verschillend territoriale problemen van je kat. In mijn zoektocht naar een dergelijk product kwam ik uit bij Feliway. Een merk dat mij vervolgens veel leerde over het gedrag van een kat en hoe we dit kunnen beïnvloeden. Katten zijn erg territoriale dieren en hanteren hier vaak een vreemd gedrag voor. Soms gaat dit ten nadele van je eigen leefomgeving, bijvoorbeeld doordat de kat in huis plast of dat de bank kapot gaat. Dat is natuurlijk wat niemand wil, daarom is er Feliway. In mijn blogs op Productvanhetjaar.nl vertel ik altijd over de beste producten. Daar valt dit merk ook zeker onder.

Wat is Feliway precies?

Er zal bij niet veel mensen direct een belletje gaan rinkelen als ik het over Feliway heb. Dit merk is in de categorie benodigdheden voor huisdieren zeker een goed product. Als katten problemen hebben met hun territoriale omgeving, dan kunnen deze producten gebruikt worden. Katten verspreiden feromonen in huis om hun omgeving af te bakenen. Dit stofje is voor mensen niet waarneembaar. Door deze feromonen af te geven geeft de kat aan dat hij of zij zich veilig in dit huis voelt.

De werking van Feliway

Het probleem waar Feliway mee kan helpen is als katten ziek of gestrest zijn. Ze stoppen dan met het afgeven van feromonen. De prettige en vertrouwelijke omgeving is dan niet meer wat het was. Het gevolg is dat een kat in huis kan gaan plassen, sproeien of banken kapot krabben. De producten van Feliway beschikken over dezelfde stof, waardoor de kat een vertrouwelijk territorium krijgt. Je zal merken dat de kat zich al een stuk rustiger en vertrouwd gaat voelen. Er zijn verschillende situaties waar je dit product voor kan gebruiken. Zo is sproeien een negatieve communicatie met de omgeving van de kat en ook door te krabben bakent de kat zijn of haar territorium af. Door dit product te gebruiken wordt deze omgeving gemanipuleerd om wel vertrouwelijk aan te voelen voor de kat. Ook voor verhuizingen, transport, harde geluiden of verblijven in een pension kan dit middel worden gebruikt.

Mijn ervaringen

Ik heb 3 katten thuis en dat ging niet helemaal goed samen. Het was veel vechten en rondrennen. Ik heb toen Feliway Friends gebruikt. Dit product bevat het middel dat een moederpoes ook aan de kittens geeft zodat ze zich vertrouwd voelen. Het staren, blokkeren en vechten werd direct een stuk minder.