Home Blogs Tweedehands traplift, goedkoper maar handig

Tweedehands traplift, goedkoper maar handig

0
Tweedehands traplift, goedkoper maar handig

Heb jij een familielid dat slechter ter been aan het raken is? Denk bijvoorbeeld aan je eigen moeder of zelfs oma. Bij ouderdom hoort het last krijgen van gewrichten omdat er geen kraakbeen meer in zit. Ook de spieren worden slapper door afsterving van de cellen. We weten alllemaal dat dit onvermijdelijk is, en toch weten we niet wat we er aan kunnen doen. Ik wil graag als product van het jaar een tweedehands traplift aandragen. Ik denk namelijk dat dit voor velen een oplossing kan bieden waar eerst niet aan gedacht werd.

Tweedehands traplift is goedkoper

Je denkt nu misschien, waarom begin je direct over een tweedehands traplift, niet een eerstehands? Dat komt omdat een nieuwe aanzienlijk duurder is dan een gebruikte. Een tweedehands traplift is wel eerder gebruikt, maar hij wordt weer ingenomen en volledig gereviseerd. Toch betaal je maar de helft van de prijs van wat een nieuwe zou zijn. Ook is het een minder harde klap op je portemonnee dan het huis verkopen en een appartement nemen. Overigens kun je ook kijken naar het huren van een traplift als je niet wilt kopen.

Benut je huis

Een traplift geeft ruimte om nog langer thuis te blijven wonen. Je kunt met een gerust hart jouw familielid in dat vertrouwde huis blijven bezoeken. Jouw familielid dat slecht ter been is zal het misschien niet gelijk prettig vinden dat je een tweedehands traplift voorstelt. Echter uiteindelijk zul je zien dat ook zij het fijn vinden om hun zelfstandigheid te behouden. De bovenverdieping van het huis blijft ook gebruikt, de inrichting van het huis hoeft niet veranderd te worden. De tweedehands traplift kan ook gebruikt worden voor het naar boven brengen van spullen zoals wasgoed.

Veilig en recyclebaar

Nu denk je misschien: is een tweedehands traplift dan net zo veilig als een nieuwe? Mijn antwoord is: ja. Een traplit wordt eerst ingenomen en helemaal gecontroleerd en verbeterd. Er wordt gezorgd dat de tweedehands traplift aan alle veiligheidseisen voldoet, en dat zijn er veel. Je krijgt maar liefst vijf jaar garantie op je tweedehands traplift, en er komt een keer per jaar iemand langs om te controleren of alles nog naar behoren werkt (en dat is ook altijd zo). Overigens, als je genoeg gebruikt hebt gemaakt van je tweedehands traplift kun je hem zelf ook weer inleveren om de materialen te laten recyclen. Zo draag je toch nog een beetje bij aan het milieu, of je vergroot je voetdruk in ieder geval niet.