Home Blogs Stijlen met stijltangen van GHD: 101

Stijlen met stijltangen van GHD: 101

0
Stijlen met stijltangen van GHD: 101

Ik was laatst bezig met mijn haar. Ik wilde het een keer stijlen, dus pakte ik mijn GHD stijltang en ging ik bezig. Mijn zusje stond te kijken terwijl ik het deed, en vroeg me op een gegeven moment waarom ik een handschoen aan had, en waarom ik dit deed, of dat deed, en toen bedacht ik me dat heel veel mensen niet weten hoe stijltangen en andere GHD producten werken. Dus, ik dacht, ik schrijf een lijst met tips waar iedereen wat aan heeft. Laten we met z’n allen veilig stijlen!

Eerst wassen

Eigenlijk begin je al met stijlen als je je haren wast. Natuurlijk niet letterlijk, neem alsjeblieft niet je stijltang mee onder de douche, maar met voorbereidend werk. Shampoos die ‘vocht inbrengend’ zijn voor je haar, of ‘moisturizing’, helpen met het stijlen daarna. Als je haar namelijk droog en pluizig is, zal het dat blijven zodra er hitte bij komt. Zorg dat je haar dus niet te droog en pluizig is als je het gaat stijlen met je GHD product (Let op! Het moet wel helemaal droog zijn van de douche).

Dan sprayen

Een hittespray doet echt wonderen. Ik heb het heel lang niet gedaan, maar hittesprays zijn speciaal bedoeld om je haar te beschermen tegen de hitte van je GHD stijltang. Er komt een protective laagje over je haar heen, wat het stijlen overigens niet negatief beïnvloed maar juist soepeler en gezonder doet uitzien na het stijlen.

Denk na over de temperatuur

Denk ook goed na over de hitte waarop je je GHD stijltang zet. Het is namelijk zo dat de hoogste stand niet altijd de beste stand is. Als je dun haar hebt is de laagste stand vaak al genoeg. Hoe dikker je haar wordt, hoe meer hitte je nodig hebt (of hoe langer het stijlen duurt als je steeds dunne plukjes pakt). Nog een tip: als je synthetische pruiken bewerkt met GHD hitteproducten, dus een stijl –of krultang, gebruik dan altijd de laagste stand!

Een handschoen is niet teveel gevraagd

Een handschoen dragen bij het stijlen klinkt misschien gek en over-de-top, maar je zult me later dankbaar zijn. Zo verbrand je namelijk niet per ongeluk je vingers. Die tangen worden echt heet. Soms wordt de handschoen bij je stijltang geleverd, andere keren moet je er even heel halen. Draag de handschoen aan de kant van je hoofd waar je bezig bent. Dus, ben je het haar bij je rechteroor aan het stijlen, dan hou je de tang in je linkerhand en de handschoen zit aan je rechterhand.

Veel succes en veel plezier met stijlen, en stijl veilig!