Home Blogs Livestream concerten

Livestream concerten

0
Livestream concerten

Vanwege het COVID-19 virus zijn ook de concerten en evenementen afgelast of verplaatst naar later dit jaar. Hoe lang het allemaal gaat duren weet niemand. Veel bedrijven, en dan voornamelijk de evenementenbranche, gaan nu concerten livestreamen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Online concert bezoeken

Streaming media zijn media de rechtstreeks via een computer of mobiele netwerken worden gedistribueerd. Het zogenaamde ‘streamen’ wordt gebruikt bij het webcasten en is tegenwoordig erg populair. Je kunt er allerlei web video’s en andere video’s on demand bekijken. Wist je dat de meeste films ook worden gestreamd? Tijdens het streamen wordt er continue een gedeelte van de data in een buffer geplaatst, zodat een programma kan afspelen. Hierdoor ontvang je media dat direct geconsumeerd wordt zonder dat de gehele uitzending gedownload wordt. Voor het streamen van video’s heb je wel een goede en snelle internetverbinding nodig.

Livestream is dus eigenlijk heel simpel. Via een link op het internet log je als het ware in om een concert live te bekijken. Dit kan door middel van verschillende kanalen. Zo kan je via YouTube een livestream bekijken maar ook via Instagram of andere kanalen. Als je op de link klikt kom je in een omgeving waar allerlei mensen zijn ingelogd om samen iets te kijken. Ik zelf kijk de livestreams met mijn Huawei abonnement. Veel concerten worden door het COVID-19 virus nu live gestreamd zodat je toch nog een concert kan bijwonen. Online een concert bezoeken.

Betaald of onbetaald

Het is lastig om mensen te laten betalen voor je livestream. Dit omdat je niet direct controle hebt op de hoeveelheid mensen die je livestream bekijkt. Denk maar aan een film, je hebt geen controle op hoeveel mensen dezelfde film aan het kijken of wel streamen zijn. Om toch een beeld te krijgen van het aantal mensen dat naar je livestream komt kan je de omgeving beveiligen door een wachtwoord. Zo creëer je makkelijk en snel een overzicht van het aantal bezoekers op je livestream en kun je een bijdrage vragen. Indien je op de link klikt vraag je eerst om een kleine bijdrage te leveren en na ontvangst van de bijdrage kunnen de bezoekers inloggen op je livestream. Zo helpen we alle kleine ondernemers die het in deze tijd erg moeilijk hebben. Lang leve het internet anno 2020. Als we geen internet hadden, hadden we geen sociale contacten meer en was het niet mogelijk om online een concert bij te wonen.