Home Blogs Hygiëne is van belang

Hygiëne is van belang

0
Hygiëne is van belang

Hygiëne is erg belangrijk in de samenleving. Maar ook voor je eigen gezondheid. Dagelijks kom je in aanraking met veel verschillende bacteriën. Bijvoorbeeld als je iemand de hand schud, in het openbaar, op school, werk en natuurlijk in je eigen huis. Maar wat zijn bacteriën nu eigenlijk? Bacteriën zijn micro-organismen die bestaan uit één enkele cel die zich kunnen vermenigvuldigen door deling. Bacteriën zijn over het algemeen zo klein, dat zij alleen onder een microscoop zichtbaar zijn.

Ziekteverwekkers

Door in aanraking te komen met de verkeerde bacteriën kan er een virus ontstaan. Je kunt bijvoorbeeld verkouden raken, griep of koorts krijgen etc. Vele soorten bacteriën zijn altijd en overal aanwezig. Sommigen zijn nooit problematisch, sommigen zijn zelfs nuttig, andere kunnen bij ernstige verzwakking of onder speciale omstandigheden weleens tot ziekteverschijnselen aanleiding geven. Ook zijn sommige bacteriën besmettelijk. Vaak als één van je vrienden bijvoorbeeld griep heeft, kunnen zij jou ook aansteken daarmee. Doordat je iedere dag dus veel in contact komt met bacteriën is het van groot belang om je hygiëne op orde te houden.

Hygiënisch blijven, zo doe je dat!

Voorbeelden hiervan zijn afwassen ( vuile afwas zorgt ervoor dat de bacteriën zich sneller in de keuken verspreiden). Persoonlijk vind ik het heerlijk om mezelf goed schoon te maken in mijn inloopdouche van Douche Concurrent. Baden of douchen, gedragen kleding wassen, en niet met gedragen kleding op bed gaan liggen. Je handen wassen na het eten, wanneer je thuis komt en na een bezoek aan het toilet. Bederfelijke etenswaren in de koelkast bewaren en ontsmettingsgel aan de handen smeren, als je je handen niet kunt wassen. Het laatste voorbeeld is vooral handig voor als je buiten bent.

Als we het hebben over hygiëne, zullen mensen vaak zeggen dat de wc een van de meeste onhygiënische plekken is. En vooral die  op openbare plekken. Door de wc-bril met wc-papier te bedekken denk je hygiënischer bezig te zijn, maar dat is dus hélemaal niet zo. Dit zorgt er juist voor dat de bacteriën zich sneller verspreiden. En moet je maar eens na gaan hoeveel mensen er wel niet een openbare wc bezoeken….. bah! Door dit imago, gaan mensen liever in hun eigen omgeving een bezoekje doen aan hun toilet.

Smetteloos & hygiënisch

Bleek, allesreiniger en schoonmaakazijn. Je hebt veel schoonmaakmiddelen om je prachtige toilet zo smetteloos mogelijk te houden. Probeer wekelijks schoon te maken met de bovenstaande middelen. Haal na elk bezoekje aan je toilet een doekje over de bril. En gebruik parfumflesjes om de geur fris te houden.