Home Blogs Insectenplagen bestrijden in de kas

Insectenplagen bestrijden in de kas

0
Insectenplagen bestrijden in de kas

Het is een angst en daarnaast ook een van de grootste ergernissen van vele kwekers, insecten weten hun slag te slaan en beschik je binnen enkele dagen over een grote insectenplaag. Zo zijn er verschillende insecten die zorgen voor erg veel narigheid en vreten zij het gewas aan, waardoor je het gewas niet meer kunt gebruiken voor de verkoop en je hier dus ook erg veel schade aan over zult houden. Spintmijt is een veelvoorkomende insectenplaag die optreedt in verschillende kassen, maar is het bestrijden hiervan erg lastig. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je op een biologische manier een insectenplaag kunt bestrijden, zodat je op een natuur- en milieuvriendelijke manier de gewassen zult beschermen.

Het bestrijden van spintmijt

Spint is een van de bekendste plaaginsecten en kunnen ze voor veels chade zorgen op vele gewassen. Ze komen zowel voor op groente- en fruit, maar zijn ook vele sierplanten de dupe van de spintmijt. De spintmijt weet zich in een droge en warme omgeving ontzettend snel voort te planten en zorgt het al snel voor een grote plaag, vooral in een warme kas waar vele planten aan het groeien zijn voor een uiteindelijke verkoop. 

Een insectenplaag van spint kan daarom ook voor erg veel narigheid zorgen, dus wil je de plaag het liefst zo snel mogelijk spintmijt bestrijden. Nu kun je chemische middelen gebruiken, maar is een biologische bestrijding veel effectiever en milieuvriendelijker. Je zoue rvoor kunnen kiezen om roofmijt in te zetten, de natuurlijke vijand van de spintmijt. De roofmijt weet de spintmijt op te eten en maken de beestjes snel een einde aan de enorme plaag, waardoor er geen schade meer kan worden verricht aan de gewassen en de kwaliteit kunt waarborgen voor je gewas. 

Het bestrijden van emelten in de tuin

Een ander insect dat erg veel schade kan achterlaten bij in dit geval een gazon, zijn emelten. De emelten zijn vraatzuchtige larven van langpootmuggen en zorgen zij voor erg veel schade aan het gazon en andere planten in de tuin. De emelten laten verschillende kale plekken achter in het gazon wat je erg snel terugziet, waardoor er snel erg veel schade is te zien in de tuin. Emelten vreten vooral veel jong groen aan, waardoor jong gras geen kans zult krijgen om flink te groeien. Het oudere gras verdort op een gegeven moment en kan er geen nieuws gras groeien, waardoor de schade alleen maar blijft toenemen. 

Wanneer je de emelten wilt bestrijden, kun je aaltjes gebruiken om de emelten geen kans te geven in je tuin. De aaltjes zijn van nature aanwezig in de bodem en zijn ze minuscuul klein, maar eten zij graag de verschillende larven. Je zult met de inzet van aaltjes de emelten bestrijden, waarna je erg veel schade kunt voorkomen en je heerlijk kunt genieten in de tuin!