Home Blogs Hét product van het jaar voor de werkvloer

Hét product van het jaar voor de werkvloer

0
Hét product van het jaar voor de werkvloer

Zoals je weet geef ik je van tijd tot tijd weer adviezen over welke producten echt zo goed, indrukwekkend of bijzonder zijn dat ze de titel “producten van het jaar” verdienen. Het nieuwe jaar zit naar mijn mening vol goede kanshebbers! Daarom heb ik het laatst dus al over pantoffels en damesblouses gehad. Een vriend van mij zei een tijdje geleden (nog in 2018) dat hij mijn blog wel leuk vindt, maar dat het weinig over praktische spullen gaat. Bijvoorbeeld dingen die gebruikt worden op de werkvloer. Eén van mijn goede voornemens is daarom om wat meer producten van het jaar te behandelen die relevant zijn voor zakelijk Nederland. We beginnen het jaar goed met lekbakken!

Veiligheid op de werkvloer

Voor veel beroepen die fysiek intensief zijn, staat veiligheid voor de werknemers hoog in het vaandel. Niets is namelijk vervelender als betrokken zijn bij een ongeluk waardoor je arbeidsongeschikt wordt. Daarom zijn er allerlei indrukwekkende spullen en producten ontwikkeld. Sommige dragen direct bij aan de veiligheid, andere spullen zorgen juist wat minder merkbaar voor een veilige omgeving. Lekbakken zijn een goed voorbeeld van die laatste categorie. Je merkt met dit soort bakken namelijk niet dat de omgeving direct veiliger is en toch zijn ze van cruciaal belang.

Gevaarlijke vloeistoffen opslaan

Er zijn beroepen waar gevaarlijke vloeistoffen worden gebruikt. De categorie van “gevaarlijke vloeistoffen” is stiekem ook wel erg breed. Wanneer die vloeistoffen niet gebruikt worden, moeten deze wel veilig opgeslagen worden. Als dit niet het geval is, dan is het een gevaarlijke situatie voor zowel medewerkers als het milieu. Door middel van lekbakken kun je dit al heel eenvoudig doen. Je koopt een lekbak die genoeg opvangcapaciteit heeft. Vervolgens plaats je de container met de gevaarlijke vloeistof bovenop de lekbak en alles is veilig opgeborgen. Zoals je ziet hoeft veiligheid dus niet altijd ingewikkeld te zijn of te bestaan uit moeilijke processen. Soms is het gewoon zo simpel als gebruik maken van lekbakken.

De ‘underdog’ van veiligheid

Ik vind dat lekbakken echt tot de producten van het jaar behoren, omdat het bijna een soort underdog is in de wereld van werkveiligheid. We staan er niet vaak bij stil, maar de simpele dingen zoals lekbakken dragen ook wel degelijk bij aan een veiligere werkomgeving. Dus die spullen mogen ook af en toe in het zonnetje staan. Vandaar dat ik vandaag even de aandacht vroeg voor zoiets simpels als lekbakken. Soms zijn het immers juist de kleine dingen in het leven die het verschil maken.