Home Blogs De beste koffie zet je zelf

De beste koffie zet je zelf

0
De beste koffie zet je zelf

Koffie: ik kan er niet zonder! ’s Ochtends als ik wakker word is koffiezetten de eerste activiteit van mijn dag. Op het station haal ik altijd een cappuccino, waar ik tijdens mijn lange treinreis van geniet. Eenmaal op werk aangekomen schenk ik mezelf weer een kopje koffie in, die ik meeneem naar mijn bureau of de meetingruimte. Dit herhaal ik nog een aantal keer per dag. Als ik na werk nog ga sporten, zet ik ook altijd eerst even wat koffie. Op dat soort momenten kan ik namelijk nog wel wat extra cafeïne gebruiken. Na het eten drink ik graag een koffie of een espresso shot als toetje. Als ik mijn dagelijkse koffie routine nu zo opsom en zelf teruglees, kan ik wel veilig zeggen dat ik oprecht een ware koffieverslaving heb!

Mijn favoriete koffie

Ik ben verslaafd aan koffie. Niet aan één specifieke vorm van koffie, maar eigenlijk ben ik wel fan van alles waar maar koffie in zit. Koude koffie of warme koffie, koffie met melk of zwart, koffie met een smaakje of een zware espresso. Zolang er maar cafeïne in zit, drink ik het met liefde en passie op. Het is voor mij dus ook heel moeilijk om een keuze te maken en te zeggen wat mijn favoriete soort koffie is. Daarom zal ik verschillende koffies, die ik momenteel veel drink, verder uitlichten in deze blog.

Ik drink iedere dag wel minstens één keer een espresso en soms maak ik daar zelfs een dubbele van. Wanneer ik voor een zwarte koffievariant ga, kies ik regelmatig voor de americano. Dit is een espresso met kokend water. Espresso is ook heerlijk in toetjes. Neem bijvoorbeeld eens een bolletje vanille ijs met een shot espresso na het eten: simpel maar oh zo lekker. Heb je meer tijd? Maak dan zelf een heerlijke tiramisu met koffiesmaak. Koffie met melk, en dan specifiek de cappuccino, is een andere soort koffie waar ik niet zonder kan. De perfecte schuimlaag maakt het verschil. Op het station haal zoek ik altijd een tentje op met een echte barista en op andere momenten bestel ik deze koffie uitsluitend bij specialistische koffietentjes.

Koffie zet methodes

Koffie kun je op zoveel manieren zetten, de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat ik huisgemaakte koffie toch wel het allerlekkerste vindt. Ik heb dan ook een flinke verzameling aan verschillende koffie zet apparaten verzameld in de afgelopen jaren. Mijn grootste trots is mijn prachtige rode koffie zet apparaat in retro stijl. Dit is een kleine Italiaanse machine met een presser, stoompijpje en temperatuurmeter. Daarnaast heb ik ook een percolator, een slow drip/pour over en verschillende french presses thuis staan.

Wat is jouw favoriete soort koffie of zet methode?