Home Blogs Een rondje met de motor in de zomer.

Een rondje met de motor in de zomer.

0
Een rondje met de motor in de zomer.

Nederland kent toch hele verschillende weersverwachtingen. Soms kan je er ook helemaal niet op rekenen dat het super mooi weer wordt in de zomer. Want Nederland kan je hierbij nog wel eens verrassen. Maar wanneer het zonnetje wel lekker schijnt, dan kan je hier vol van genieten. Tijd om de motor uit de schuur te pakken, een poetsbeurt te geven en kijken of hij net zo lekker rijdt als de vorige keer.

Een goed motorpak.

Veiligheid boven alles natuurlijk. Daarom is het ook belangrijk om een goed motorpak te hebben wanneer je op jouw motor stapt. Nou snappen we allemaal dat een dik motorpak super warm is tijdens de warme dagen. Maar toch is het belangrijk dat je hem aan doet. Gelukkig is daar altijd nog een oplossing. Zie daar het koelvest. Een koelvest doe je aan onder jouw motorpak. Nu denk je vast: ‘Ja, maar dan draag ik nog meer waardoor ik het nog warme krijg.’ Deels fout! Ja je draagt meer kleding, wat je in theorie juist meer warmte moet geven. Maar gelukkig niet met het koelvest. Een koelvest zorgt er namelijk voor dat je bovenlichaam gekoeld wordt tijdens het motorrijden wanneer je een motorpak aan hebt. Zo kom je niet helemaal oververhit op werk aan. Of waar je naar toe gaat met de motor. Dus er is geen excuus meer om geen motorpak aan te doen tijdens de warme dagen.

Het vrienden weekend weg.

Je zal er vast vaker van gehoord hebben. Een groep vrienden, die allemaal motorrijden, en dan een weekend weg gaan. Het is heel normaal geworden. Het motorweekend voor de mannen. Vaak rijden ze naar België of Duitsland om daar even flink gas te geven op de motor. Super leuk natuurlijk. Maar hou er wel rekening mee dat in veel gevallen de motor flink wat weken, misschien wel maanden, stil heeft gestaan. Dus pak hem paar weken van te voren even van stal en kijk of hij nog wel goed werkt. En rij er ook een stukje op. Het is niet dat je motorrijden verleerd, maar he, even terug opstappen voor een lange tocht is zo verkeerd nog niet.

Pak jij binnenkort de motor met het mooie weer wat er aan komt? Onthoud wel, het motorpak is echt puur veiligheid. Dus denk niet snel van dat het niet nodig is. Lang leven is daar altijd nog het koelvest wat jouw verkoeling geeft bij het dragen van dat dikke warme pak. Geen excuses meer.