Home Blogs Een uitkomst voor producten die je niet gebruikt

Een uitkomst voor producten die je niet gebruikt

0
Een uitkomst voor producten die je niet gebruikt

Vrouwen schaffen vaak kleding aan die ze uiteindelijk toch niet dragen. Miskopen noemt men dat. Je denkt eerst dat je het leuk vindt, maar uiteindelijk is het toch niet precies als je wil. Dit kan gebeuren, ook met producten. Veel mensen hebben wel een paar dingen in huis staan die ze ooit gekocht hebben omdat het zo ‘handig’ was, maar uiteindelijk toch niet gebruiken. Wat moet je met deze producten die je niet meer of amper gebruikt? Ik heb voor jullie een aantal oplossingen…

Helemaal niet in gebruik

Als je bepaalde producten helemaal niet gebruikt, dan heb je ze niet meer nodig. Je kan ze dus zonder zorgen weggooien. Alleen weggooien is wel zonde! Soms kan je iemand er nog heel blij mee maken. Zeker als het een product betreft wat nog heel goed werkt. Of als iemand op het moment niet veel geld tot zijn beschikking heeft. Een voorbeeld hiervan zijn studenten. Studenten kan je vaak nog heel blij maken met bijvoorbeeld een koffiezetapparaat wat af en toe kuren heeft, maar wel nog goede koffie zet. Als je er toch geld voor wilt vangen kun je ook veel dingen op marktplaats kwijt voor een klein prijsje. Kijk dus uit dat je de prijs niet te hoog maakt, anders ligt het product nog 30 jaar in je garage.

Zelden in gebruik

Het kan ook zijn dat je producten hebt die je wel gebruikt, maar niet heel vaak. Mijn vader heeft bijvoorbeeld heel veel spullen voor het klussen, waaronder een kettingzaag. Zo’n kettingzaag gebruik je natuurlijk niet elke dag. Dit is eigenlijk ook wel zonde. Gelukkig heb je hier heel veel websites voor waarop je de spullen kan verhuren. Het is ideaal; je verhuurt je kettingzaag voor een dagje en krijgt hier een blij mens voor terug. Ze halen het product op en brengen het ook weer terug, dus het kost jezelf geen moeite. En soms komen ze zelfs na het gebruik met een bloemetje aan de deur. Dan is het de kleine moeite al helemaal waard!

Perioden in gebruik

Tot slot kan het zijn dat je een product alleen maar voor een periode nodig hebt. Als je dit product al in je bezit hebt, zou ik het gewoon de rest van de tijd verhuren. Of je kan je apparaat verkopen en als je het weer eens nodig hebt huren (van een bedrijf of de persoon die het gekocht heeft). Tegenwoordig kan je alles namelijk zó makkelijk huren! Ik kijk bijvoorbeeld nooit tv, dus een tv aanschaffen vind ik zonde. Maar soms, vaak rond de tijd van het WK of EK, wil ik heel graag met al mijn vrienden sport kijken. Gelukkig is een tv huren heel makkelijk, dus dat is voor mij de perfecte oplossing!