Home Blogs Een cadeau voor iemand die emigreert uit Nederland

Een cadeau voor iemand die emigreert uit Nederland

0
Een cadeau voor iemand die emigreert uit Nederland

Wanneer je in Nederland bent geboren en getogen, is het een grote beslissing om te gaan emigreren naar het buitenland. Je laat al je vrienden en familie achter, je begint helemaal opnieuw. Een frisse start. Maar natuurlijk ga je al je vrienden en familie ontzettend missen. En niets is leuker dan cadeautjes te ontvangen bij je afscheidsfeestje, die je een beetje herinneren aan thuis. In dit blog zet ik een paar leuke cadeautjes op een rijtje die je aan een vriend of familie lid kunt geven, die heeft besloten om naar het buitenland te emigreren.

Hollandse souvenirs

Ieder land staat bekend om zijn specifieke souvenirs. Frankrijk bijvoorbeeld heeft kleine eiffeltorentjes en Italië de toren van Pisa. Nederland heeft ook zo zijn kenmerken waar veel buitenlandse landen ons aan herkennen. Zoals de vele molentjes, klompen en natuurlijk niet te vergeten de tulpen. Souvenirtjes zijn aandenken aan de plekken die we hebben bezocht. En wat is nou leuker dan Hollandse souvenirs krijgen wanneer je naar het buitenland vertrekt! Hierdoor heb je altijd een aandenken aan het oh zo kleine Nederland.

Foto album

Wat iemand die gaat emigreren naar het buitenland het meest gaat missen (naast zijn/haar land) zijn de familie en vrienden! De mensen waarmee je dagelijks contact had in je leven kun je nu niet meer dagelijks zien. Misschien zie je sommige wel helemaal niet meer. Dan is contact houden via Skype of Whatsapp natuurlijk mogelijk, maar je zult nooit meer leuke gebeurtenissen met ze meemaken. Daarom is een cadeau zoals bijvoorbeeld een foto album erg leuk. Je kunt hierin alle leuke en mooie momenten plakken die je samen hebt meegemaakt. Wanneer de gemigreerde persoon zijn/haar familie of vrienden dan even mist, kan het fotoalbum erbij gepakt worden. Hierdoor worden alle leuke momenten niet vergeten.

Fototoestel

Wat is nou leuker dan het geven van een fotocamera. De mensen die achter blijven in Nederland zijn natuurlijk heel benieuwd naar hoe het nieuwe huis eruit komt te zien van de geëmigreerde. Of wat voor mooie momenten hij/zij gaat meemaken. Het geven van een fototoestel is dan perfect. Alles wat de geëmigreerde meemaakt kunt hij/zij delen met het thuisfront. ZO lijkt het toch nog een beetje alsof de familie en vrienden erbij zijn.

Dit waren mijn top 3 ideeën voor cadeautjes voor iemand die emigreren gaat naar het buitenland. Ik weet zeker dat deze cadeautjes gewaardeerd worden!