Home Blogs Even mama-time

Even mama-time

0
Even mama-time

Klusjes

Iedereen die kinderen heeft weet dat het  goed voor jezelf zorgen, er verzorgd uit blijven zien én het huis op orde houden – iets wat normaal gesproken behoorlijk vanzelfsprekend lijkt – compleet onmogelijk is op het moment dat er kinderen in het gezin komen. Waar je vroeger elke week de grote schoonmaak kon doen, elke kast op orde was en je met enige regelmaat bij de manicure of kapper zat,  ben je nu blij als je je haar gekamd hebt voor je onder de mensen verschijnt, je het kastje in ieder geval nog dichtkrijgt en er eens per twee weken een stofzuiger en een dweil door je huis gaat. Een hele prestatie, vind je zelf. En dat wordt helemaal erg op het moment dat er meerdere kinderen in het huis zijn. En zeker nu de scholen dicht zijn en de kinderen thuis zijn is er helemaal geen weg meer mee te bezeilen. In dit huis heb ik daarom een oude maar daardoor niet minder effectieve methode ingezet: wij doen weer aan een heitje voor een karweitje. Stofzuig jij de hele verdieping? Dan krijg je 50 cent. Help jij met het opvouwen van de was? 20 cent. Ruim je de vaatwasser uit? Idem dito. Met drie kinderen van boven de 7 kan je hier een heel eind mee komen. Het huis is schoner dan het ooit was en ik heb opeens tijd over om aan mezelf te denken!

Lekker shoppen

Ik besloot daarom van de week deze tijd eens nuttig te gebruiken door mijn kledingkast uit te ruimen en te kijken wat er weg mocht. Ik vind namelijk dat ik toe ben aan een nieuwe verzameling kleding maar daarvoor zal ik toch eerst even plek moeten maken. En hoewel ik echt prima tevreden ben met mijn lichaam, past een hoop van voordat ik kinderen had simpelweg niet meer. Het is een illusie om te denken dat ik daar ooit weer in ga passen – dus dat gaat allemaal als eerst weg. Ik ben een stuk ronder dan 10 jaar geleden en dat vind ik prima. Dat betekent echter wel dat ik mijn kleding nu op iedts andere plekken koop. Mijn favoriete winkel is meyer mode. Hier hebben ze geweldige kleding voor een prima prijs voor de wat vollere dames en de grootste reden dat ik zo een fan ben is hun grote maten bh. Deze geeft namelijk veel support maar snijdt niet, ideaal voor de iets rondborstigere dames onder ons. Neem er eens een kijkje!