Home Blogs Het fietsseizoen is begonnen!

Het fietsseizoen is begonnen!

0
Het fietsseizoen is begonnen!

Fietsen

Wat is de zomer in volle glorie begonnen, he? Waar we twee weken geleden nog onze winterjas droegen, een muts opdeden om onze oren te beschermen en alleen naar buiten hoefden als we iets uit de schuur moesten pakken, zitten we nu massaal weer met zijn allen in de achtertuin weg te bakken. Heerlijk! Dit zijn altijd mijn favoriete maanden van het jaar. De zon schijnt, maar het is nog niet zo heet dat je niks meer kan doen en je kan je eerste bruine huidje vast vormgeven zonder dat je binnen 5 minuten verbrand bent. Dit is ook altijd het seizoen dat ik er weer lekker op uittrek met mijn racefiets. Ik ben daar als  tiener eens mee begonnen op verzoek van mijn ouders. Ze vonden dat ik wel erg veel in mijn kamer zat (wat waar was), nogal veel snacks naar binnen werkte (ook absoluut waar) en de laatste tijd in een rap tempo wat extra vetrandjes aan het kweken was (ontkende ik toen nog, maar ook hartstikke waar). Ik kreeg van hen een mooie fiets met alles er op en er aan, het pakje inclusief, en na een paar puberale weken waarin ik het niet aanraakte puur omdat je als tiener niet doet wat je ouders willen dat je doet was mijn rebelse periode voorbij en ging ik voor het eerst de fiets op. En eerlijk is eerlijk, ik was meteen verkocht. De snelheid die je relatief gemakktelijk weet te bereiken, het feit dat het de ideale manier is om in vorm te blijven en dat je op plekken komt waar je nooit eerder bent geweest zorgde ervoor dat ik dit bleef doen.

Bril

We zijn nu heel wat zonnige fietszomers verder en de oorspronkelijke fiets is helaas niet meer wat hij ooit was. Deze is onderhand vervangen voor een nieuw exemplaar, die ik van de week de schuur uit trok om lekker te gaan fietsen. Ik besloot een grote ronde om de plas heen te fietsen bij ons achter en vond dat … fel! Heel erg fel aan mijn ogen. Meestal fietste ik zonder zonnebril, maar ik merkte dat mijn ogen blijkbaar daar niet meer zo dol op zijn en dat het tijd werd voor een goede zonnebril die ik zowel tijdens het fietsen als in de tuin op kon. Dit werd een heren zonnebril van Charlie Temple, hier hebben ze namelijk een grote zonnebril zodat er geen vliegjes in je ogen komen. Ik wil nooit meer anders, laat die mooie fietszomer maar komen!