HomeBlogsSpeelkeuken voor kinderen, het product van het jaar!

Speelkeuken voor kinderen, het product van het jaar!

“Sinterklaas”, heeft mijn dochtertje van vijf een speelkeuken cadeau gedaan. Hij is slim geweest, want hij had alle cadeautjes, die bij het keukentje horen, apart verpakt. De hele kamer lag vol. Het speelgoed eten bestond alleen al uit vijftien kleine cadeautjes. De speelkeuken zelf had hij in de garage verstopt. Na het openen van alle kleine cadeautjes, kreeg mijn dochter een aanwijzing; ze moest naar de garage. Daar stond de keuken! Je had haar snoetje moeten zien; het was geweldig.

Kopen of zelf maken?

Mijn man en ik zijn best een lange tijd op zoek geweest naar het juiste keukentje. We hebben veel winkels afgestruind en konden moeilijk een keuze maken.

Mijn zus, die ook diverse keren mee op pad is geweest, heeft gekozen om een kant en klaar keukentje te kopen voor haar dochter. Ze is een alleenstaande moeder en zag een keukentje staan waar ze op slag verliefd op werd. Samen met al het speelgoed eten, wat ze er bij gekocht heeft, was het een mooi geheel.

Mijn man en ik hebben er uiteindelijk voor gekozen, er zelf eentje te maken. Het leek me leuk om onze keuken in miniatuur te hebben; en knalroze!

Nu ben ik helemaal niet handig, maar ik kan wel goed tekenen. Daarom ik mijn idee uitgewerkt op papier, zodat mijn man begreep wat ik bedoel, en heb hem daarna aan het werk gezet.

We hebben een grote speelhoek voor mijn dochter, wat betekend dat we ook een flink keukentje konden maken. Compleet met kookeiland en werkende kraantjes. Het is een plaatje geworden. Mijn man heeft de keuken”, knalroze”, laten spuiten. Er staat nu dus een hoogglans roze miniexemplaar, van onze keuken in de speelhoek.

Ander speelgoed doet niet meer mee

Het is ongelooflijk om te zien, hoeveel gebruik mijn dochter maakt, van “haar” keuken. Dit is het speelgoed van het jaar. Ze kijkt niet meer om naar ander speelgoed. Zodra ze thuis komt, haalt ze de pannen uit de kast en begint ze met ‘koken’.

Ik heb pas op de rommelmarkt enkele oude kookboeken gekocht. Deze gebruikt ze volop. Regelmatig komt ze aan ons vragen wat we willen eten, de ene keer is ze de chef van een restaurant en de andere keer is ze een moeder die voor haar kinderen kookt.

Ze vindt het ook enig om me mee te helpen met het ‘echte’ koken. Maar wel in haar eigen keuken. Eten wat zacht is, zoals champignons, gekookte eieren of tofu, mag ze snijden. Natuurlijk wel met haar botte plastic mesje, maar dat komt er wel doorheen.

Ik kan iedereen aanraden een keukentje te kopen, of te maken, het is zo leuk om te zien hoe je kind ervan geniet. Ze hebben uren speelplezier en je hebt er werkelijk geen kind aan.

Laatste berichten

Met een Ajax beveiligingssysteem ben je goed bezig

Oké, ik geef het toe, mensen uit Rotterdam en Eindhoven zullen waarschijnlijk minder vaak kiezen voor  een Ajax beveiligingssysteem dan mensen uit Amsterdam. Dat heeft...

Een hoesje iPhone 13 mini bestel je gewoon online

Heb je een iPhone? Dan weet je dat deze niet bepaald goedkoop was. Ook als je hebt gekozen voor een refurbished variant is de kans...

Een weekendje weg in eigen land, welke mogelijkheden heb je?

Als je het leuk vindt om meer te ontdekken van je eigen land, is het een goed idee om eens een weekendje weg in Nederland...

Ook leuk om te lezen