Home Blogs Tips voor uitzoeken van de beste zorgverzekering

Tips voor uitzoeken van de beste zorgverzekering

0
Tips voor uitzoeken van de beste zorgverzekering

Uiteindelijk komen we allemaal op een punt dat we zelf allerlei zaken moeten gaan uitzoeken. Persoonlijk ben ik daar wel redelijk goed in. Ik zie echter aan mijn vrienden dat niet iedereen het even makkelijk vind om bijvoorbeeld de beste zorgverzekering uit te zoeken. Waar moet je namelijk op letten? Wat is handig om van tevoren te weten? Aangezien mijn vrienden niet de enige groep in heel Nederland zullen zijn die hier tegenaan lopen, leek het mij een goed idee om mijn tips voor het uitzoeken van de beste zorgverzekering te delen met jullie. Ik hoop dat deze handige, concrete tips je verder op weg helpen!

Tip 1 – Op tijd beginnen met zoeken

Ik merk dat veel mensen eigenlijk te laat gaan nadenken over de zorgverzekering. Ieder jaar verandert er natuurlijk weer het een en ander in de wereld van de verzekeringen Daarom is het ook verstandig om elk jaar weer even te kijken hoe jij ervoor staat. Is jouw huidige zorgverzekering nog wel de beste optie? Om die reden is mijn eerste tip: begin op tijd met zoeken. Rond deze tijd in november krijg je van jouw huidige zorgverzekeraar de nieuwe polis opgestuurd. Daarin staat vermeld wat de nieuwe polisvoorwaarden zullen zijn in het nieuwe jaar. Neem direct de tijd om dit even goed te bestuderen. Daarna kun je makkelijk in kaart brengen of het overstappen voor jou de beste optie is. Je moet namelijk voor het nieuwe jaar eventueel je oude zorgverzekering alweer opzeggen.

Tip 2 – Kijk kritisch naar je eigen risico

Wil je sowieso op je zorgverzekering besparen? Dan is het een idee om goed naar je eigen risico te kijken. Wist je namelijk dat je geld kunt besparen wanneer je het eigen risico verhoogt? Daar zit natuurlijk wel een bepaald gevaar aan verbonden. Op het moment dat je gebruik moet maken van je eigen risico betaal je wel direct de hoofdprijs. Daarom is mijn tweede tip: kijk kritisch naar je eigen risico. Het is een idee om je eigen risico iets te verhogen. Persoonlijk zou ik het eigen risico van de zorgverzekering nooit op het maximum zetten. Je weet namelijk nooit zeker wat er in de toekomst kan gebeuren en wanneer je gebruik moet maken van je zorgverzekering. Wees daarom kritisch!  Maak een weloverwogen beslissing of het verhogen van het eigen risico van de zorgverzekering een optie is voor jou.

Tip 3 – Let op de aanvullende verzekering van de zorgverzekering

Verder is het belangrijk om goed te kijken naar welk type zorgverzekering jij nodig hebt. Heb je genoeg aan een basisverzekering? Dan bespaar je direct al geld. Wanneer je toch aanvullende verzekeringen nodig hebt, is het verstandig om echt even goed daar naar te kijken. Je kunt namelijk zelf aangeven of je tandverzekering, fysiotherapie of andere zaken nodig hebt als aanvullende verzekering. Zo’n aanvullende verzekering brengt weliswaar kosten met zich mee voor de premie. Toch kun je juist met zo’n aanvullende verzekering op de lange termijn geld besparen. Een hogere zorgverzekering is niet altijd de slechtste optie. De beste zorgverzekering is er een die jou op de juiste manier verzekerd. Soms is dat nou eenmaal een verzekering met een hoger prijskaartje.