Home Blogs Kranen – besparen door de juiste te kiezen

Kranen – besparen door de juiste te kiezen

0
Kranen – besparen door de juiste te kiezen

Moet jij binnenkort een nieuwe kraan aanschaffen? Selecteer dan een goede uit het grote aanbod kranen. Je kan namelijk geld besparen door de juiste kraan te selecteren. Afhankelijk van de ruimte waar de kraan komt, kan je voor een speciale kraan gaan. Zo heb je in de douche een andere kraan nodig dan in de keuken. Door op bepaalde aspecten van de kranen te letten, kan jij ook geld besparen. Hoe je dat precies kunt doen, ontdek je hier!

Kranen – onnodig waterverbruik

Met enige regelmaat maken we ons allemaal schuldig aan onnodig waterverbruik. Dat is eigenlijk nergens voor nodig. Dit kan je verminderen door een slimme keuze te maken uit het grote aanbod kranen. Zo kan je ervoor kiezen om onderdelen aan te schaffen voor de kraan, maar je kan ook direct een van de vele geschikte kranen selecteren. Het is maar net wat jij handiger en praktischer vindt. Ben je op het punt om een keuze te maken uit alle kranen? Overweeg dan de volgende praktische opties.

Thermostaatkraan voor de badkamer

Het ligt een beetje voor de hand, maar een thermostaatkraan kan je uiteindelijk geld besparen. Regelmatig zijn deze soort kranen wel wat prijziger dan de gewone variant. Toch kan juist een thermostaatkraan merkbaar de kosten drukken. Zo’n kraan reguleert namelijk precies hoeveel water je nodig hebt voor een specifieke temperatuur. Juist omdat de kraan dit voor jou regelt, kan je merkbaar geld besparen. Er gaat namelijk minder water verspild. Je probeert zelf niet meer de juiste temperatuur te regelen. Met één draai heb je precies de temperatuur dat je wilde.

Kranen met een sensor

Naast een thermostaatkraan, kan je ook kranen met een sensor overwegen. Dit type kraan wordt regelmatig gebruikt in horeca ondernemingen, maar je kan het ook gemakkelijk thuis plaatsen. In ruimtes waar niet al te regelmatig water wordt gebruikt, kan je gemakkelijk zo’n kraan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de wastafelkraan in het toilet. Dankzij de sensor gaat er veel minder water verloren. Als er namelijk geen beweging wordt gedetecteerd, sluit de kraan zich vanzelf af. Zo voorkom je dus onnodig waterverlies en bespaar je weer geld.

Op tijd kranen dicht doen

Heb je niet zo’n groot budget voor een kraan? Dan moet je het een gewoonte maken op de kraan op tijd dicht te doen. Veel mensen laten de kraan gewoon lopen tijdens het tandenpoetsen. Dat is nergens voor nodig. Door simpelweg de kraan op tijd dicht te doen, kan je ook al behoorlijk wat centen besparen. Doe je dit al? Dan kan je diverse accessoires voor kranen overwegen. Zo kan je gemakkelijk een doorstroombegrenzer aansluiten. Deze begrenzer laat iedere keer maar een beperkte hoeveelheid water door. Kortom, er zijn allerlei simpele manieren waarop jij al merkbaar wat geld overhouden.