Home Blogs Tips bij het inrichten van je woonkamer

Tips bij het inrichten van je woonkamer

0
Tips bij het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van nieuwe ruimtes in je huis is altijd weer een hele uitdaging. De woonkamer is hier een van. Het is meestal een van de meest grote ruimtes in een huis en dus ook het minst makkelijk in te delen. Daarbij is het van belang dat je de woonkamer ook goed en bewust indeelt. Het is goed om een functionele woonkamer te hebben. Wil je goed televisiekijken of zit je graag bij de open haard? Kunnen de kinderen er goed spelen en is er genoeg loopruimte? Dit zijn al een aantal punten die belangrijk zijn om mogelijk te maken. Daarom geven je wat tips

Stap 1: maak een wensenlijst

Tijdens het maken van een plattegrond en oriƫnteren hoe je de ruimte wilt indelen, kan je ook gelijk een wensenlijst maken. Aan de hand van je wensenlijst kun je zo bepalen waar je ruimte aan kan voldoen en wat je allemaal echt kan realiseren. Dit helpt je bij het maken van de keuze van de meubels en alle accessoires.

Stap 2: inrichten maar

Als je een opzetje hebt voor een plattegrond is het tijd om te gaan inrichten. Als je je wensenlijstje compleet hebt gemaakt en je zeker bent van wat je allemaal in je woonkamer wil hebben, kan je aan de slag gaan. Een logische indeling is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar ook voor de aankomende jaren.

Stap 3: je woonstijl

Bij het inrichten hoort natuurlijk een bepaalde woonstijl. Welke meubels ga je kopen? In welk kleurenpatroon blijf je graag? Je kan inspiratie opdoen op internet en je verdiepen in verschillende woonstijlen. Je behang, de verf die je op de muren laat verven, de planken die je ophangt en de schilderijen die je aanschaft zullen hier allemaal mee te maken hebben.

Stap 4: de ruimte (booglampen)

Je kunt altijd spelen met de ruimte. Grote lampen die oppervlakte in beslag nemen zullen er ook voor zorgen dat je minder ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een ruime bank of een grote kaptafel. Daarom is het goed om van tevoren rekening te houden met de ruimte en dat je daar mee moet spelen. Dit kan je perfect doen met de lampen die je uitkiest. Booglampen zorgen ervoor dat de lamp grotendeels in het de lucht hangt en je dus geen last hebt van oppervlakte die je kwijtraakt. Booglampen zijn dus een goed voorbeeld.