Home Blogs Zelf kunstgras aanleggen

Zelf kunstgras aanleggen

0
Zelf kunstgras aanleggen
Mijn vrouw wilde bij ons nieuwe huis graag een mooie grasmat. Ik overwoog eerst gras in te zaaien, maar na de droogte van vorig jaar leek het me verstandig voor kunstgras te kiezen. Dat vereist minder onderhoud en je bent minder afhankelijk van het weer. Kunstgras ligt er altijd mooi bij, ook als je drie weken op vakantie bent geweest. Al die voordelen overtuigden mijn vrouw ook. We zijn toen direct op zoek gegaan naar een dealer. Kunstgras kopen is verrassend eenvoudig. Je bestelt gewoon je kunstgras online, waarna het bij je thuis afgeleverd wordt. Je kunt er bovendien voor kiezen om het zelf aan te leggen. Om te besparen op de kosten hebben we voor die optie gekozen. Zelf kunstgras aanleggen vereist wat kennis en gereedschap, maar iedereen die een dag in de tuin kan werken zou het moeten kunnen.

Werkwijze en benodigdheden

Om kunstgras te kunnen leggen heb je eerst een open plek in je tuin nodig waar het gras dient te komen. Wij hadden geen oud gazon, dus moesten we eest alle terrastegels verwijderen uit de tuin. Dat kostte ons al een dag werk. Daarna brachten we geel zand op en egaliseerden we dit deel van de tuin. Hiervoor kon ik gelukkig een trilstamper van een kennis lenen. Let erop dat je die wel nodig hebt, anders wordt de ondergrond niet egaal genoeg. Daarna konden we de grasmat zelf leggen en op maat snijden. Na het bevestigen van de grasmat en het afwerken van de randjes hoefden we de grasmat alleen nog op te borstelen. Hij lag er daarna keurig bij. Al met al zijn we twee volle dagen bezig geweest, maar dat was ook te wijten aan de hoeveelheid stenen die we eerst moesten weghalen en afvoeren. Als je een gewoon gazon hebt haal je dat er veel makkelijker uit.

Spelen op kunstgras

Onze kinderen wilden natuurlijk graag spelen op het kunstgras. Gelukkig was de grasmat direct beloopbaar. Dat is heel anders met gewoon gras. Daarbij moet je weken wachten voor je erop kunt lopen en steeds opnieuw inzaaien. Als je kinderen hebt is kunstgras ideaal. Je kunt kiezen voor een extra zachte en duurzame variant. Daarop kunnen kinderen spelen zonder zich te bezeren. Dat gras voelt lekker zacht aan als je erop gaat liggen, dus voor ons was dat ook een prima keuze. De grasmat gaat bovendien lang mee. Zo heb je jaren plezier van je investering in je tuin.