HomeBlogsGrote paniek in de wijk

Grote paniek in de wijk

Ieder jaar wordt er een groot feest georganiseerd in onze wijk. Dit gebeurt in de zomer. Er komen elke keer weer zo’n 50 man. Iedereen neemt eigen hapjes mee. Dit jaar neem ik gezellig mijn opa en oma mee. Mijn ouders bereiden de hapjes voor en ik regel de drankjes. Wij zitten ook in het feest comité.

De voorbereidingen

Het is vrijdag en de voorbereidingen zijn in volle gang. Katja ontvangt als het goed is vandaag de tafels en stoelen. Ik ga vandaag naar de Sligro om dranken in te slaan.

Opa en oma verwacht ik morgen rond de middag. Ik heb een hele boodschappenlijst mee gekregen aan variatie van dranken. De een lust geen bubbels en de ander drinkt geen bier. De een lust geen Cola en de ander lust geen Fanta. En zo ging het nog wel een tijdje door.

De bestellingen hadden wij weken van tevoren gedaan zodat alles op tijd binnen zou zijn. Buurman Henk heeft alle uitnodigingen verstuurd en iedereen reageerde er blij verrast op. Vorig jaar eindigde de barbecue in een hoosbui. Zeiknat moesten wij de tafels binnen halen. Wat voor nut dat had, geen idee. De tafel waren toch al nat.

De dag van het buurtfeest

Ik heb mijn opa en oma opgehaald en toen ik naar de voordeur liep, liepen mijn buren langs en riepen vol blijdschap: wij hebben er super veel zin in!
Mijn opa verstond er niks van. De batterijen gehoorapparaat waren op. Gelukkig kon oma wel alles verstaan.

Het is vijf uur in de middag en iedereen trekt naar het park. Schalen gevuld met eten worden op de tafel gezet. Terwijl wij naar het park liepen had oma een fruitschaal in haar handen en ik liep met een karretje vol frisdrank, wijn en bier.

Plotseling hoor ik een grote schreeuw achter mij. Opa was over een takje gestruikeld en had oma meegetrokken. Ook al het fruit lag op het gras. Ik rende naar opa en oma toe om te vragen of alles oke was. Gelukkig was er niks aan de hand. Oma baalde vooral dat haar harde werk in het fruit snijden verloren was gegaan. Kan gebeuren zei opa. En iedereen moest stiekem een beetje lachen.

Het feest was uiteindelijk een groot succes. Iedereen heeft gelachen en heerlijk gegeten. Alle waardering ging uit naar het feest comité. Dat voelt als een groot compliment.

Volgend jaar geef ik het stokje door aan mijn buren Jan en Martien. Ik zal waarschijnlijk niet meer thuis wonen maar natuurlijk wel een dag vrij houden in mijn agenda voor het allerleukste buurtfeest van Nederland.

Laatste berichten

Voor welke airco kies je? Zie hier een paar goede opties!

In de warme zomermaanden is een goede airconditioning een zegen voor elk huis. Met de verscheidenheid aan opties die vandaag beschikbaar zijn, kan het echter...

Ontdek de laatste trends in bitvavo arbitrum en syscoin koersen!

Welkom bij een spannende reis in de wereld van cryptocurrency! Heb je ooit gehoord van Bitvavo Arbitrum en Syscoin? Deze termen zijn warme broodjes in...

Verfris je rijvaardigheden met onze wrm bijscholing en verkeersopleidingen

Hallo daar! Heb je ooit overwogen om je rijvaardigheden op te frissen? Of je nu een ervaren chauffeur bent of net je rijbewijs hebt behaald,...

Ook leuk om te lezen