Home Blogs Reizen in Sri Lanka: de beste tips

Reizen in Sri Lanka: de beste tips

0
Reizen in Sri Lanka: de beste tips

Volgende zomer ga ik op reis naar Sri Lanka. Een super leuke ervaring natuurlijk! Voor mijn reis ben ik nu alvast aan het oriënteren op de beste bezienswaardigheden, de leukste hotels en de gerechten die ik toch echt moet proberen. Nou kwam ik bij mijn zoektocht een aantal tips tegen. Deze wil ik natuurlijk ook graag met jullie delen.

Het beste vervoersmiddel: de tuktuk

Eigenlijk hoef je niet lang door de vele reisblogs te scrollen om er achter komen dat je het beste op dag één van je reis in Sri Lanka een tuktuk kan huren. Er zijn verschillende organisaties waarbij je een eigen tuktuk kunt huren. Dit kan zowel bij aankomst als vooraf aan je reis. De tuktuk heb je vervolgens helemaal voor je zelf. Laat het racen met 40 km/u tussen dorpjes in Sri Lanka maar beginnen.

Dit vond ik zelf toch wel de leukste tip. Het is een relatief goedkoop vervoersmiddel voor tijdens je reis, je betaald zo’n 20 dollar per dag voor het huren. Daarbij is het ook hoe de lokale bevolking rondreist. Je bent nergens van afhankelijk en bent vrij om te gaan en staat waar je wilt met je tuktuk. Een unieke manier om een gebied te verkennen!

Een gids bij excursies is verplicht

Je zal misschien denken dat je nu als een echte ontdekkingsreiziger Sri Lanka kan verkennen met de tuktuk, er is echter wel één maar. Je kunt niet zomaar elke gebied in gaan. Wanneer je dus van plan bent om Wilpattu National Park te gaan bezoeken, dan zul je toch een gids moeten regelen. De overheid stelt dit verplicht om de gebieden en culturele trekpleisters te beschermen.

Diversiteit in Sri Lanka

Sri Lanka is één van de meest diverse landen op het gebied van taal, etniciteit en religie. Het is dan ook niet voor niets dat de vlag van Sri Lanka, één van de oudste ter wereld, die diversiteit symboliseert. De elementen op de vlag staan voor de bevolkingsgroepen in het land en representeren godsdiensten. Daarbij heeft de vlag een geprezen symbolische betekenis, zoals de onafhankelijkheid, compassie en vriendelijkheid.  

Het land heeft ontzettend veel te bieden en is zeker een bezoek waard. Wil jij nou ook op reis naar Sri Lanka? Een rondreis Sri Lanka kun je als individuele reis boeken via een organisatie die hierin gespecialiseerd is. Zo hoef jij je niet druk te maken over het boeken van hotels en het regelen van een gids, maar kun je direct die tuktuk in.