Home Blogs Voedselintolerantie kan je leven moeilijk maken

Voedselintolerantie kan je leven moeilijk maken

0
Voedselintolerantie kan je leven moeilijk maken

Wanneer je vaak last hebt van buikpijn, krampen of diarree, dan kun je er eens mee naar de huisarts gaan. Die zal waarschijnlijk tegen je zeggen dat je eerst eens goed moet gaan opletten of het misschien ligt aan je voeding. Reageer je op verschillende levensmiddelen anders dan op andere? Dan kan het zomaar zijn dat je een voedselintolerantie hebt. Heel vervelend. En je bent er ook nog eens niet zomaar 1-2-3 achter. Voor je alles hebt in- dan wel uitgesloten ben je al snel een paar maanden verder. Dat zou toch anders moeten kunnen. En dat kan!

Voedselintolerantie is vervelend maar niet onoverkomelijk

Wanneer je er eindelijk achter bent waar je niet zo goed tegen kunt, kun je die voedingsmiddelen uit je dieet laten en kun je pijnloos verder met je leven. Dat is het goede nieuws. Het minder goede nieuws is dat het soms wel maanden kan duren voor je precies weet waar je niet zo goed tegen kunt. Je moet alle ingrediënten apart nuttigen en dan kan je waarschijnlijk wel bepalen waar het mis gaat.
Voedselintolerantie

Een voedselintolerantietest is sneller en biedt uitkomst

Want waar je echt wel maanden bezig bent met het testen van verschillende voedingsmiddelen, met alle pijn en ellende van dien, heb je met een test op voedselintolerantie al in een paar dagen een nauwkeurige uitslag in de bus. Daar kun je tenminste wat mee. Je weet direct of je moet oppassen voor melk, eieren, bepaalde E-nummers, tomaten, citrusvruchten of welke voedingsmiddelen dan ook. Daar kun je direct naar gaan handelen en naar gaan leven. Je zult zien dat je leven in een korte tijd ontzettend zal verbeteren. Je krijgt meer energie en je ontdekt ook nog eens alternatieven voor je oude voedingsmiddelen. En die buikpijn, krampen en diarree? Die zijn verleden tijd!

Maar hoe interpreteer ik zo’n test?

De test is, om te beginnen, heel gemakkelijk. Je krijgt een pakketje in de bus. Hierin doe je één druppeltje bloed en dan retourneer je het pakketje per gewone briefpost. Na een paar dagen is de uitslag bekend. Het resultaat krijg je niet alleen per post, maar het laboratorium zal ook telefonisch contact met je opnemen om de implicaties door te nemen. Wat staat er eigenlijk in de uitslag? Hoe moet je hiermee om gaan? Is het verstandig om een diëtist te zoeken om een nieuwe levensstijl aan te meten? Dus behalve een snelle uitslag is ook de nazorg prima in orde.