Home Blogs Jouw tuin klaarmaken voor de lente en zomer

Jouw tuin klaarmaken voor de lente en zomer

0
Jouw tuin klaarmaken voor de lente en zomer

Het mag bijna weer

Door de flinke stormen die de afgelopen weken door Nederland hebben geraasd voelt het misschien alsof het nog herfst is, maar het tegendeel is waar. Binnenkort is het gewoon alweer lente, en kan je hopelijk weer van allerlei buitenactiviteiten genieten. Even lekker wandelen, op een terrasje zitten, of natuurlijk gewoon even in jouw tuin genieten van het mooie weer. Alhoewel het natuurlijk wel Nederland blijft, zijn er toch altijd een paar weekendjes waarbij het weer gewoon echt goed is. Als jij dan inderdaad heerlijk in jouw tuintje wilt zitten, dan heb je misschien nog wel het één en ander voor te bereiden voordat je dit kan doen. Het gras moet misschien nog even gemaaid worden, en de tuinmeubels zullen wel weer (uit de schuur) gehaald moeten worden. Als je niet vroeg genoeg begint, dan gaan de eerste mooie lente- en zomerdagen alweer verloren aan het werken in de tuin. Daarom hier een aantal tips om jouw tuin voor te bereiden op de lente en de zomer!

De spullen tevoorschijn halen

Waarschijnlijk heb jij jouw grasmaaier en hark goed opgeborgen toen de winter aanbrak, en misschien heb je dit wel iets té goed gedaan. Vaak staan de spullen in de schuur ontzettend hutje mutje, en het is dan ook lastig om gauw eventjes de juiste tools te pakken. Als je dit lekker op tijd doet, dan hoef je niet meer de hele dag bezig te zijn met het zoeken van de grasmaaier wanneer je deze wilt gebruiken.

Begin op tijd met het wieden van onkruid

Het feit dat je niet aan onkruid ontkomt heeft te maken met de eigenschappen van deze ongewenste plantjes. Om te voorkomen dat je elke week opnieuw het onkruid aan het verwijderen bent, kun je dit het beste zo vroeg mogelijk voorkomen. De zaadjes nestelen zich over het algemeen vroeg in de lente in kiertjes tussen tegels en andere vervelende plekken. Als je voordat het echt lente is even goed al het onkruid verwijdert en eventueel een paar producten gebruikt, dan hoef jij je hier van de zomer amper meer zorgen over te maken!

Tuinmeubels regelen

Misschien heb je al een hele mooie, luxe set stoelen voor in de tuin met bijbehorende parasol. Je wilt ze dan natuurlijk op tijd, maar niet te vroeg, van stal halen en goed schoonmaken. Het liefst doe je dit vlak voor de eerste echt mooie dagen. Als je eigenlijk toe bent aan nieuwe tuinmeubels, dan kan je dit natuurlijk het beste voor de lente en de zomer regelen bij bijvoorbeeld Tuinmeubelland. Op die manier heb je sowieso genoeg keuze om iets te vinden dat echt bij jou past.