Home Blogs Populaire items van nu, trend of een blijvertje?

Populaire items van nu, trend of een blijvertje?

0
Populaire items van nu, trend of een blijvertje?

We leven in een wereld van ontzettend veel verschillende trends. Denk aan fashion gerichte trends, challenges, levensstijlen, ga zo maar door. Maar het woord trend heeft niet voor niets een speciale betekenis. “Een trend is een ontwikkeling van een bepaalde richting op langere termijn. Trends worden vaak aangegeven door modeontwerpers, maar kunnen ook voortkomen van een rage waar ontwerpers dan verder op inhaken. Een trend duurt langer dan een seizoen en is altijd van invloed op het komende seizoen beeld.” Dit houdt in dat een trend vaak na een tijd verloren gaat. Vandaag gaan we eens een aantal populaire items van nu bespreken, en gaan ze dit overleven?

Levensstijlen

Wat we nu steeds vaker voorkomt en voor gekozen wordt is een vegetarische of veganistische levensstijl. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook dit wordt als een trend opgevat. Omdat wij mensen hier steeds meer over te horen krijgen en het meer zien voorkomen, raken we nieuwsgierig en geïnteresseerd. En dit is eigenlijk nog niet eens zo slecht, aangezien een vegetarische of veganistische levensstijl zeker niet slecht is.

Fashion gericht

Op het gebied van fashion zien we waarschijnlijk wel de meeste trends voorbijkomen. Zo’n jaartje geleden kwam de uitlopende broek terug uit de jaren 70. Nu zien we bij veel meiden toch wel standaard een flared broek in hun kledingkast. En hier is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het is wel opmerkelijk dat we dit soort trends in het begin totaal niet kunnen waarderen, maar hoe langer de trend duurt, hoe meer mensen het toch wel zien zitten. We moeten vaak wennen aan nieuwe dingen, of moet ik juist zeggen aan trends van vroeger? Alle oude trends komen wel eens terug en dit is grappig om te zien.

Ook merkkleding hoort bij de trendwereld. Denk aan DSQUARED2 en Kenzo. DSQUARED2 en Kenzo zijn twee bekende merken die opeens boven water kwamen. Ze werden geïntroduceerd en werden daarbij ook al erg snel populair. Dit zakt dan zo nu en dan en komt op een gegeven moment weer terug.

Challenges

We hebben allemaal wel de cinnamon challenge meegekregen, of de ice bucket water challenge. Dit zijn allemaal opdrachten verzonnen door de onlinewereld en dit werd klakkeloos door iedereen nagedaan. Een trend wekt vooral nieuwsgierigheid op en hier zijn mensen gevoelig voor. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want dit soort challenges zijn nog grappig. Toch hebben we gezien dat deze ook snel weer verdwenen.