Home Blogs Tips bij het kopen van een tablet

Tips bij het kopen van een tablet

0
Tips bij het kopen van een tablet

Een tablet is nou precies één van die apparaten die niet meer weg te denken is uit onze huidige technologie in de 21e eeuw. Een tablet is een apparaat dat vaak als het tweede scherm wordt gezien. We gebruiken ‘m veel als we op de bank liggen terwijl iets aan staat op tv wat misschien iets minder interessant is. Een tablet is wat groter dan je telefoon scherm, waardoor het soms makkelijker is om naar dingen te kijken of teksten te lezen. Ook video’s kijken en gamen is gemakkelijker met een tablet. Vandaag in mijn blog alles over tablets en de tips bij het kiezen van een tablet. Een tablet kopen is namelijk niet eenvoudig.

Groot of klein?

De eerste keuze die je moet maken is tussen een grote en kleine tablet. Een grote tablet (vanaf 9 inch) is prettig voor thuis, internetten e-mail en video’s kijken op bijvoorbeeld YouTube en Netflix. Een kleine tablet (7 en 8 inch) is wat praktischer voor onderweg, maar je kunt er ook prima mee internetten. Digitaal lezen of een spelletje spelen is ideaal op een kleine tablet.

Veel of weinig gebruik?

Afhankelijk van je gebruik kun je kiezen voor een zeer uitgebreide tablet of een simpele tablet. Een zeer uitgebreide tablet is geschikt voor productief gebruik, heeft uitgebreide software en biedt langere ondersteuning. Een tablet met Microsoft Windows is bijvoorbeeld zeer goed voor uitstekende ondersteuning. Een meer standaard tablet is de Apple iPad. Hier zijn vaste standaarden voor kwaliteit, privacy en veiligheid. Wil je toch iets goedkopers, maar toch genoeg instelmogelijkheden hebben? Kies dan voor een tablet met Android ondersteuning.

Budget

Natuurlijk kun je wel van alles kiezen, maar als het niet binnen je budget past, wat ben je dan aan het doen? Voor maximaal 600 euro kun je een prima tablet kopen waarmee je uitstekend kunt internetten en spelletjes spelen. Het zal minder geschikt zijn voor toepassingen met veel snelheid benodigdheden zoals videobewerking. De duurdere modellen zijn hier zeker wel geschikt voor. 

Apple, Android of Windows?

Zoals gezegd zijn dit zo’n beetje de bekende besturingssystemen voor je tablet. Aangezien het besturingssysteem ook bekend is met computers en telefoons, weet je vast wel wat bij je past. Ze zeggen wel eens dat een Android gebruiker niet aan de Apple wilt beginnen, en vice versa. Kies dus een tablet die jou het beste past.