Home Blogs Bedrijfsafval – alles eenvoudig geregeld

Bedrijfsafval – alles eenvoudig geregeld

0
Bedrijfsafval – alles eenvoudig geregeld

Bent u een ondernemer en heeft u een bedrijf? Dan is de kans groot dat u met enige regelmaat bedrijfsafval produceert. Dit moet u uiteraard laten afvoeren en verwerken. Als het over bedrijfsafval gaat, heeft u als ondernemer vaak twee opties. Of u laat het door de gemeente inzamelen of u schakelt een externe partij in. Er zijn genoeg redenen om een externe partij te overwegen. Als u een erkende afvalinzamelaar inhuurt, dan heeft geen omkijken meer naar uw bedrijfsafval. Bent u geïnteresseerd in deze optie? Wij leggen u alles haarfijn uit.

Bedrijfsafval laten inzamelen

Zoals hierboven vermeld zijn er twee opties waar u uit kunt kiezen. De eerste betreft de mogelijkheid dat de gemeente uw bedrijfsafval ophaalt. Hier betaalt u een aanzienlijk bedrag voor. We bedoelen dan het bedrijfsreinigingsrecht. Dit bedrag moet u aan de gemeente overmaken indien zij uw afval inzamelen. Indien u echter voor een erkende en ervaren afvalinzamelaar kiest, vervalt dit bedrag. U hoeft dus geen bedrijfsreinigingsrecht meer te betalen. Vaak zijn de kosten voor dat recht hoger dan de kosten om een container te huren.

Erkende afvalinzamelaar

Alleen de kosten voor de gehuurde container, het transport en de verwerking zijn nog voor uw rekening. Over het algemeen is het echter nog steeds goedkoper om uw bedrijfsafval te laten inzamelen door een erkende afvalinzamelaar. Het is hierbij wel belangrijk dat u voor een erkende inzamelaar kiest. Een afvalinzamelaar die niet erkend is, kan vaak zorgen voor onverwachte kosten en hoge rekeningen achteraf. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Als u er dus voor kiest om een externe partij uw bedrijfsafval te laten inzamelen, is het van belang dat ze erkend zijn.

Eenvoudig alles geregeld

Het kiezen om uw bedrijfsafval door een bedrijf te laten verwerken in plaats van de gemeente kent een aantal voordelen. Zo kunt u zelf regelmatig bepalen wat voor container u gaat huren. U kunt het formaat met andere woorden aanpassen aan de hoeveelheid afval dat uw bedrijf produceert. Heeft u een grote onderneming, dan kunt u een grote container huren. Heeft u af en toe een beetje bedrijfsafval? Dan is het verstandig om een kleine afvalbak te huren.

Wist u trouwens dat naast het formaat u soms ook de frequentie kan bepalen waarmee de bak geleegd wordt? Zo voorkomt u dat uw bedrijfsafval te snel of te laat opgehaald wordt. Dat is niet alleen prettiger voor uw onderneming, het is tevens beter voor de gehele omgeving. Tot slot moet u ook regelmatig van tevoren aangeven welk soort afval u wilt deponeren in de gehuurde container. Het is belangrijk dat u het juiste type afval selecteert. Dat maakt het gemakkelijker om het bedrijfsafval te verwerken en te recycleren.