Home Blogs Hoe blijf je er deze winter gezond uit zien?

Hoe blijf je er deze winter gezond uit zien?

0
Hoe blijf je er deze winter gezond uit zien?

Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen wordt het steeds belangrijker om er goed uit te zien. In de wintermaanden is dit iets moeilijker dan in de zomer doordat je vaker ziek bent en dat vaak ook tot uiting komt in je uitstraling. Bovendien heb je in de winter niet die mooie zomergloed op je gezicht van dat lekkere zonnetje. In deze blog geef ik je een aantal tips om deze winter er goed uit te blijven zien.

Gezondheid

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om je weerstand op peil te houden. Dit kan je doen door gezond te leven. Het is belangrijk om regelmatig te sporten en elke dag je portie fruit en groenten te nemen. Als je weerstand hoog is, heb je immers minder kans om het slachtoffer te worden van een griepje. En daarnaast kan je ook de glazige ogen en snotneus voorkomen. Om de weerstand een beetje extra hulp te geven kan je gebruik maken van supplementen. Zo is het verstandig om in de winter vitamine D te slikken doordat je hiervan niet genoeg inneemt in de koude zonloze maanden. Bovendien is vitamine C goed ter ondersteuning van de weerstand. Er zijn ook veel multivitamines in de omloop, dit is een pil waar meerdere vitamines in gestopt zijn om aan je algemene dagelijkse inname van vitaminen te kunnen voldoen.

Andere mogelijkheden

Behalve het behouden van je weerstand, kan je natuurlijk ook andere maatregelen nemen om er gezond uit te blijven zien. Over het algemeen wordt een bruine tint in onze maatschappij gezien als een gezonde kleur. Als je een bleek gezicht hebt loop je de kans dat mensen je vragen of je ziek bent of grappen ze of je een geest hebt gezien. Dit in tegenstelling tot China, hier wordt een blanke huid nog steeds als een teken van rijkdom gezien. Er zijn natuurlijk mensen die de luxe hebben om in de winter naar een zonnige bestemming op vakantie gaan. Deze komen met een gebruind gezicht terug.

Helaas heeft niet iedereen deze luxe, maar ook voor de thuisblijvers zijn er oplossingen. Zo kun je gebruik maken van een highlighter om toch die sprankeling die je in de zomer op je gezicht hebt te verkrijgen. Natuurlijk kan je ook onder de zonnebank gaan liggen. Maar dit wordt vaak afgeraden doordat je je huid hier sneller mee laat verouderen. Als je dus een bruine tint wilt krijgen en niet onder de zonnebank wilt liggen kan je gebruik maken van een bruiningscrème. Zo heeft Collistar een speciale druppel formule waarmee je met een paar druppels een bruine gloed op je gezicht kan toveren.