Home Blogs Een ITIL training is het online product van het jaar

Een ITIL training is het online product van het jaar

0
Een ITIL training is het online product van het jaar

Tegenwoordig is een ITIL training niet meer weg te denken uit het leerproces van elke IT professional. Het is daarom voor mij het online product van het jaar. Hier in mijn blog vertel ik altijd alles over mijn favoriete producten. Vandaag een blog over mijn favoriete online product. Een ITIL training is namelijk iets dat elke IT professional niet wil missen. Voor iedereen die werkzaam is in deze branche is verder lezen een goed idee.

Een ITIL training, waarom is het nodig?

Op de werkvloer heb je dagelijks te maken met de verschillende processen binnen de IT. Voor veel bedrijven is het moeilijk om die transitie te maken. Hoewel we in het dagelijkse leven dit normaal vinden, is het voor veel oude bedrijven lastig om dat proces in te gaan. Dit proces gaat veel langzamer. Zo moeten bijvoorbeeld alle werknemers op de juiste manier getraind worden. Hier komt een ITIL training om de hoek kijken. De afhankelijkheid van IT diensten wordt steeds groter, werkgevers kunnen daarom niet meer om de trainingen heen.

Wat bereik je met een ITIL training?

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het biedt een reeks beste praktijkoplossingen voor verschillende IT processen. Als deelnemer ben je na het voltooien van deze training in staat om de verschillende IT processen te herkennen, te gebruiken en te optimaliseren. Wereldwijd worden deze trainingen al gegeven in duizenden organisaties. Het blijkt dat het ook heel erg nodig is. Een ITIL gecertificeerde werknemer is overduidelijk een stuk effectiever in het toepassen van IT processen.

De inhoud

Hieronder behandel ik de verschillende niveaus om je een goed inzicht te geven in de inhoud van de training.

Niveau 1, Foundation: Het leren van de belangrijke vaktermen en de basis van verschillende onderwerpen beter begrijpen.

Niveau 2, Practioner: De verdieping in verschillende toepassingen binnen verschillende organisaties. Je leert de praktijkvoorbeelden beter te begrijpen.

Niveau 3, Intermediate: Het verzamelen van meer kennis van de verschillende servicegebieden. In elk onderdeel binnen ITIL leer je nu alles over de processen.

Niveau 4, Expert: Het verhogen van de kennis binnen de verschillende processen naar een gevorderd niveau. Je begrijpt de inhoud van alle processen nu goed.

Niveau 5, Master: Het toepassen van de verschillende servicegebieden in verschillende situaties.

Na het behalen van het vijfde niveau mag je met recht een ITIL gecertificeerd personeelslid genoemd worden. Je bent nu van nog meer waarde voor de organisatie.