Home Blogs 3 tips voor een betere nachtrust

3 tips voor een betere nachtrust

0
3 tips voor een betere nachtrust

Weinig slaap is niet goed voor je. Je moet in de nacht goed uitrusten om de volgende dag goed te kunnen functioneren. Daarom is het zeer van belang dat je ‘s nachts een goede nachtrust krijgt. Ook zorgt een goede nachtrust op korte termijn al voor een beter geheugen en meer concentratie. Op lange termijn verkleint een goede nachtrust het risico op allerlei hersenaandoeningen. Iedereen slaap wel eens een keertje slecht, maar wanneer het een vaste gewoonte begint te worden, wordt het toch wel eens tijd om actie te ondernemen. Hier zijn er drie belangrijke tips voor een betere nachtrust.

De juiste voeding

Het innemen van de juiste voeding is al een goede eerste stap voor een betere nachtrust. Om te beginnen is het van belang dat je zware maaltijden ontwijkt voor het slapen gaan. Wanneer je kort voor het slapen gaat zware maaltijden eet, heeft het lichaam niet genoeg tijd om het eten te verwerken. Dit kan de nachtrust verstoren. Zorg er dus voor dat je goed gevuld zit met de avondmaaltijd, om erge honger voor het slapen te ontwijken.

Ook is het belangrijk dat je voor het slapengaan geen stimulerende stoffen binnen neemt, zoals alcohol, koffie, energiedrank of zelfs roken. Zowel Nicotine als cafeïne stimuleren de geest en houden je wakker. 

De juiste bed

Doe je alles goed maar kamp je nog steeds met slaapproblemen? Dan kan het zo zijn dat je bed niet geschikt is voor jouw lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je in je slaap verkeerde slaapposities aanneemt, wat vervolgens lijdt tot pijn. Het is dan wel zo handig om te investeren in een goed bed. Want lekker slapen doe je in een lekker bed. Voor optimale nachtrust is het aangeraden om een boxspring te nemen. Boxsprings bestaan namelijk uit meerdere onderdelen, die het lichaam ondersteunen. De boxen, het matras en de topper hebben ieder hun eigen comfort elementen waardoor de boxspring garant staat voor de gewenste nachtrust.

Uitschakelen elektronica

Misschien heb je het eerder al eens gehoord: vermijd elektronica een paar uur voor het slapen gaan. Zo creëer je rust in je hoofd en ben je sneller geneigd in slaap te vallen. Even door Facebook scrollen, een filmpje kijken op Youtube, het wordt over het algemeen gezien als ontspannend. Toch zorgt het voor veel onrust in je hoofd, waardoor je minder makkelijk in slaap komt en minder goed door kunt slapen. Daarom is het handig om minimaal één uur voor het slapen gaan je telefoon, laptop of tv uit te zetten. Iets te saai? Lees een boek of ruim even wat op om jezelf bezig te houden!