Home Blogs Beachvlag: perfect promotieproduct

Beachvlag: perfect promotieproduct

0
Beachvlag: perfect promotieproduct

Bij het woord vlag komen er eigenlijk maar 2 beelden op bij de meeste mensen: een nationale vlag, die wordt gebruikt bij geslaagd zijn, koningsdag of een belangrijke voetbalwedstrijd; en decoratieve vlaggetjes die je ophangt bij een verjaardag. Ooit was een vlag een officiële aangelegenheid die alleen bij belangrijke evenementen werd gebruikt om vaderlands trots te laten zien. Hier zijn nog steeds wel overblijfselen van terug te vinden: bij ernstige ongevallen, aanslagen en andere heftige gebeurtenissen hangen we de vlag halfstok om respect te tonen; met Bevrijdingsdag en de dodenherdenking hangen we de vlag eerst halfstok om de omgekomen mensen te herdenken, en later hoog op om de vrijheid te vieren. Maar vlaggen worden de laatste tijd voor nog veel meer verschillende doeleinden gebruikt!

De beachvlag

Bijvoorbeeld een beachvlag is een soort vlag die de laatste tijd veel vaker gebruikt wordt. Het is een hoge, smalle vlag die half is afgerond aan de bovenkant. Door de ronde vorm van de mast is de vlag zelf altijd uitgerust, ook wanneer er weinig of geen wind staat. Dit maakt de vlag ideaal als je er een boodschap op wil zetten. Hierdoor is de vlag dus bijzonder geschikt voor promotiedoeleinden.

De naam

Het wordt een beachvlag genoemd omdat ze zo gemaakt zijn dat ze zelfs in onstabiel zand stevig blijven staan. Ze werden eerst dus ook voornamelijk gebruikt door strandtenten. Hier komt toch die eerste eigenschap van vlaggen weer kijken: het roept door traditioneel gebruik onder andere gevoelens op die bij een soort feeststemming horen. Een overwinning, een feest – op de strand setting wordt je er dus al snel blij van, waardoor mensen de informatie die je erop zet ook beter in zich opnemen. Ook voor evenementen is een beachvlag dus super handig.

Maar ze worden uiteraard ook buiten het strand gebruikt. Vele winkels en eettenten hebben twee vlaggen voor de deur staan met naam of logo erop. Door de vorm van de vlag blijven deze altijd zichtbaar. Je laat aan (mogelijke) klanten zien dat je open bent, dat het feestelijk is, en ook wat je dan bent en wat je doet.

Flexibel

Wat beachvlaggen voor dit soort doeleinden ook geschikt maar is het feit dat ze zo flexibel zijn. Dat wil zeggen: makkelijk op te rollen en mee te nemen. Bij evenementen en wedstrijden kun je ze dus makkelijk verplaatsen, maar voor winkels kunnen ze ook snel weer naar binnen gehaald worden bij sluitingstijd.