Home Blogs Hoeveel afval produceer jij eigenlijk met je bedrijf?

Hoeveel afval produceer jij eigenlijk met je bedrijf?

0
Hoeveel afval produceer jij eigenlijk met je bedrijf?

Vele webshops, detailhandels en andere soorten bedrijven, produceren tegenwoordig erg veel afval. Dit kan gaan over al het afval van etenswaren, maar het gaat vooral om het papieren- en plastic afval dat een bedrijf produceert. Wat dacht je van een groot magazijn van een succesvolle webwinkel? Dit bedrijf besteld een groot aantal producten, dat hoogstwaarschijnlijk geleverd zal worden in grote dozen en plastic verpakkingen. Deze losse producten bewaart een bedrijf vervolgens per stuk in een schap binnen het distributiecentrum. Het verpakkingsmateriaal en ander afval valt vervolgens allemaal onder het bedrijfsafval. Maar hoe kunnen we deze afvalproductie nu zo nihil mogelijk houden?

Bedrijfsafval, wat valt er nu eigenlijk allemaal onder?

Het is bekend dat bedrijfsafval een groot probleem is bij vele ‘grote’ bedrijven. Zo is de productie van plastic- en papierafval een erg groot probleem. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld te maken met bestellingen, waarbij andere bedrijven weer plastic en karton gebruiken als verpakkingsmateriaal. 

Een methode om de productie van afval te verminderen, is om alleen materiaal te gebruiken wat echt nodig is, of wat juist kan bijdragen aan recycling. Zo kun je een erg goede scheiding maken tussen papier-, plastic- en restafval. Bovendien kun je het eigen verpakkingsmateriaal zo nihil mogelijk houden. Neem maar een voorbeeld aan bol.com. Door het verpakkingsmateriaal te verdunnen, zal het gebruik van karton vele malen minder zijn. 

Een container huren voor al het afval!

In eerste instantie is dus het scheiden en recyclen van het afval een belangrijk vereiste. Wanneer je voor jezelf, én bovendien als bedrijf dit statement hebt gemaakt, is er een mooi doel om hieraan te werken. Als bedrijf wil je duurzaamheid en zekerheid uitstralen, wat bij het uitvoeren van recycling en duurzaam ondernemen al van de orde is, heb je als bedrijf al een eerste stap gemaakt. Vervolgens kun je een container huren om al je gescheiden afval te deponeren.

Hoe werkt het huren van een container?

Een container huren is eigenlijk erg simpel. Er zijn vele bedrijven die jou als bedrijf een dienst willen verrichten, om een container uit te besteden en deze te komen legen met een ophaalfrequentie. Via de website kies je een of meerdere geschikte container(s), waarbij het onderscheid tussen papier, plastic en restafval enorm is aanbevolen. Vervolgens kun je kiezen voor de grootte van de container en de ophaalfrequentie. Zo kun je kiezen voor drie containers van een bepaalde grootte, die het afvalbedrijf vervolgens zullen leveren en voor je legen. 

Na het selecteren en het uitkiezen van de juiste containers met ophaalfrequentie, zal er een maandbedrag worden opgesteld. Het afvalbedrijf zal de containers bij jou plaatsen en zich houden aan de ophaalfrequentie. Hierdoor hoef jij je niet meer druk te maken om het bedrijfsafval, zodat jij jezelf kunt focussen op de eigen werkzaamheden!