Home Blogs De droomberoepen van ieder kind

De droomberoepen van ieder kind

0
De droomberoepen van ieder kind

Wat wilde jij later worden toen je vroeger klein was? Ambities te over, alles was mogelijk en geen droom te groot. Veel kinderen dromen van banen als astronaut, prinsen, dierenverzorger of popster. In deze blog zetten we een paar van die droomberoepen voor je op een rijtje, zodat jij weer even helemaal dat gevoel van toen kan herleven. Heerlijk melancholisch, nostalgisch en vol goede herinneringen!

Prinses

Veel meisjes dromen van een leven als prinsen. Mooie jurken, lekker eten, een heel kasteel en heeeel veel speelgoed. Ja, als je het zo brengt is het helemaal niet gek dat prinses hoog scoort in het lijstje droomberoepen van veel kinderen. Prinsessen zie je bovendien vaak terug in films, op kaften van schriften of in voorleesverhaaltjes. Ik wist het ook wel toen ik een klein meisje was!

Vrachtwagenchauffeur

Veel jongens dromen van stoere beroepen, wat dacht je van vrachtwagenchauffeur? Grote auto’s, en eindeloos op reis: ja, het klinkt zeker aantrekkelijk. Veel jongens zien zichzelf al zitten: petje op, radio aan en gaan! Droom jij hier stiekem nog steeds wel eens van? In tegenstelling tot prinses is vrachtwagenchauffeur een realistischer droombeeld, wat prima te verwezenlijken valt. Je kunt in dienst gaan bij een transport en logistiek bedrijf, of je eigen onderneming opzetten. Dat begint allemaal met een bakwagen kopen, kijk eens online naar de opties! Voor je het weet leef jij je kinderdroom.

Astronaut

Voor veel kinderen hebben de sterren en het heelal een soort magische aantrekkingskracht. En dat is begrijpelijk, want het is ook heel wonderlijk natuurlijk hoe de maan en de sterren er elke nacht weer zijn, en de planeten allemaal in hun banen draaien. Het beroep van astronaut klinkt avontuurlijk, en heldhaftig, en daarmee oefent het een gigantische aantrekkingskracht op veel mensen uit. Hoeveel kinderkamers hingen er vroeger wel niet vol met glow in the dark sterren en posters van allerlei sterrenstelsels? Heerlijk nostalgisch als ik daar weer aan denk!

Juf of meester

Een stuk meer down to earth, maar daarmee niet minder aantrekkelijk: veel kinderen dromen van het beroep juf of meester. Wie heeft er als kind vroeger niet ook eindeloos schooltje gespeeld met buurkinderen of broertjes en zusjes? Met een heus schoolbord, huiswerk en buitenspelen aan toe. Juf of meester staat dicht bij de belevingswereld van veel kinderen, omdat zij natuurlijk elke dag zelf op school zitten. Het zou helemaal niet gek zijn als meer van die kinderen deze droom verwezenlijken, dit kan meteen bijdragen aan het lerarentekort wat er op het moment heerst.