Home Blogs Zo maak je een kantoor Corona-proof!

Zo maak je een kantoor Corona-proof!

0
Zo maak je een kantoor Corona-proof!

Langzaam maar zeker lijkt het erop dat we het Coronavirus in Nederland onder controle beginnen te krijgen. De maatregelen worden dan ook versoepeld en het ziet er naar uit dat we binnenkort weer enkele dagen naar kantoor kunnen. Uiteraard wel wanneer het kantoor volledige Corona-proof is gemaakt. Toch heerst er nog wat onzekerheid bij bedrijven over hoe ze dit op de beste manier kunnen aanpakken. In dit blog geven we je daarom ook graag wat tips voor het creëren van een Corona-proof kantoor.

Anderhalve meter afstand

Ook van bedrijven wordt verwacht dat de 1,5 meter samenleving wordt gehanteerd. Dit betekent dat werknemers en werkgevers anderhalve meter afstand van elkaar moeten en kunnen houden. De meest bekende en makkelijkste oplossing is door werkplekken op een afstand van anderhalve meter te creëren. In sommige gevallen kan er met bureaus worden geschoven of sommige werkplekken kunnen tijdelijk niet worden gebruikt. Heb je bijvoorbeeld 2 bureaus naast elkaar? Zorg dan dat een plek ten allen tijden vrij blijft. Dit kun je bewerkstelligen door een briefje of afzetlint. Welke methode je gebruikt hangt maar net af van wat er binnen jouw bedrijf nodig is.

Werken met schermen

Is het niet mogelijk op binnen jullie bedrijf overal anderhalve meter afstand te houden door bijvoorbeeld te weinig ruimte of doordat er noodzakelijk direct contact nodig is? Dan kan er ook gewerkt worden met schermen. Ook wel bekend als kuchschermen zijn dit plastic of glazen wanden die voorkomen dat het virus zich van de ene op de andere persoon verspreidt wanneer iemand bijvoorbeeld niest of kucht en deze persoon het virus bij zich draagt. Op glassby.nl kunt u deze schermen heel makkelijk bestellen. Voor zowel de bureaus als andere plekken heeft deze aanbieder een groot assortiment aan kuchschermen van gehard glas met een dikte van 4 mm. De kuchschermen van glassby.nl zijn voorzien van stabiele metalen steunen waardoor het kantoor niet alleen maar Corona-proof wordt gemaakt maar waarbij dit ook nog eens gebeurt op een veilige manier.

Duidelijke hygiënebeleid

Om een kantoor echter helemaal Corona-proof te maken is anderhalve meter afstand of een wand die beschermt tegen het kuchen echter niet voldoende. Er dienen ook duidelijke en goede hygiëneregels en -voorwerpen aanwezig te zijn zoals desinfectie gel, zeep en wegwerphanddoekjes. Iedere werknemer dient daarnaast zijn of haar eigen spullen mee te brengen zoals een koffiemok, bestek en andere benodigdheden zodat niemand aan iemand anders zijn (gebruikte) spullen hoeft te zitten. Is ook deze laatste stap goed doorgevoerd? Dan is het kantoor Corona-proof en kan het hopelijk binnenkort snel weer mensen ontvangen.