Home Blogs Hoe kies ik de juiste game PC?

Hoe kies ik de juiste game PC?

0
Hoe kies ik de juiste game PC?

Gamen is een favoriete bezigheid van veel jongeren tegenwoordig. Buiten spelen is niet meer van deze tijd, maar er wordt meer tijd gestoken in gamen achter een playstation, Xbox of computer. Als je graag games op de pc wilt spelen dan moet je weten dat niet iedere computer geschikt is. Spellen  zoals Call of Duty en bijvoorbeeld Fortnite zijn spellen die veel capaciteit van een pc vragen. Daarom heb je een speciale gaming pc. Maar ook hiervan zijn er al talloze te vinden op het internet. Daarom snappen wij best dat het lastig is om de juiste gaming pc te kiezen. In deze blog zullen we je een eindje op weg te helpen zodat jij straks lekker de hele middag kunt gamen.

 

 

Videokaart 

Een gaming PC moet sneller zijn dan een normale computer. En dat begint allemaal bij de videokaart. Dit is het kloppende hart van de computer. De videokaart verwerkt visuele elementen die je in de games ziet. Hoe sneller de videokaart is, hoe vloeiender het beeld zal zijn. En dat is natuurlijk wel zo prettig tijdens het gamen. Wij zullen je adviseren om een computer met een videokaart te kiezen die minimaal 30 maar het liefst 60 frames per seconde nodig heeft. 

 

De processor 

De processor zorgt ervoor dat de gamewereld juist wordt aangestuurd. Als jij kogels schiet naar je tegenstander dan zorgt de processor er dus voor dat je raak schiet. De processor is dus belangrijk maar de videokaart blijft meer invloed hebben op jouw favoriete game. Een minimale processor die vereist is voor het gamen is een Intel Core i5 processor. 

 

Het werkgeheugen 

Voor standaard werkzaamheden of computergebruik hoef je niet zo sterk te letten op het werkgeheugen van de computer. Maar bij een gaming PC is dit ook weer een belangrijk punt. Kies namelijk voor een werkgeheugen van minimaal 8 GB RAM. Het werkgeheugen ondersteund de processor zodat belangrijke informatie snel ingezien kan worden. Maar let op! Als je games wilt streamen dan zal je voor 32 GB werkgeheugen moeten kiezen. 

 

De harde schijf 

Je wilt tijdens het gamen natuurlijk niet uit je focus gehaald worden door te lange laadtijden. Met een SSD is dat gelukkig verleden tijd. Deze zorgt ervoor dat de laadtijden gehalveerd worden. Zo sta je in een mum van tijd klaar voor het volgende level. 

 

De computer kast 

Gaming pc’s hebben tegenwoordig zelfs een eigen uitstraling. Je kunt dus kijken naar wat voor computerkast jij mooi vind. Sommigen zullen ervoor kiezen om een lichtgevende computerkast te kiezen terwijl andere van een simpele of neutrale kast houden.