Home Blogs Tijd voor een nieuwe fiets

Tijd voor een nieuwe fiets

0
Tijd voor een nieuwe fiets

Verhuizing

Na een flinke periode van het wonen in de binnenstad, was het tijd voor iets nieuws. Ik heb het heel leuk gehad al die tijd in het centrum. Brood nodig? De bakker is om de hoek. Toch nog maar een extra flesje wijn drinken in de gezellige avonduren? Kan gewoon, de avondwinkel is altijd dichtbij! Echter heeft in de binnenstad wonen ook zo zijn nadelen. De huizen zijn vaak klein en gehorig. De straten zijn rumoerig. Als het warm is kan je geen kant op: in de stad is het namelijk altijd nog een stuk warmer. Al met al zaken die me steeds meer irriteerden. Daarnaast kon ik mijn fiets nergens kwijt. Ik had geen berging of schuur waardoor mijn fiets altijd buiten zou moeten staan. En we weten allemaal wat gebeurt met fietsen die te lang buiten moeten staan: die verdwijnen voor je het woord ‘diefstal’ kan denken. Ik had dus binnen mijn appartementje een racefiets staan (lekker licht en klein), maar miste het om een gewone fiets te hebben. Nu is daar eindelijk weer plek voor. Mijn nieuwe huis staat in de buitenwijk en heeft een tuin met een berging. Dat betekent dat een fiets veilig kan staan en ik weer lekker op de fiets overal naar toe kan!

Oude fiets

Echter, mijn fiets die nog bij mijn ouders stond te wachten tot het moment dat ik weer een schuur kreeg heeft zijn beste tijd onderhand wel gehad. Mijn ouders ontkennen het, maar ik weet vrijwel zeker dat ze hem zelf dagelijks hebben gebruikt. Er zitten krassen op en de ketting sleept echt door de kettingkast. Volgens mij valt die er bij de eerste drempel al af. Die fiets gaat dus niet mee naar het nieuwe huis. Tijd om een nieuwe te kopen, en dan bij een winkel op fietsafstand van mijn nieuwe huis. Scheelt me weer een hele fietstocht vanaf mijn ouders, dat is toch zo al 25 kilometer.

Omafiets

Ik heb me al even verdiept in de fietsenmarkt en ik denk dat ik voor een grote, simpele fiets ga, met een breed stuur. Idealiter ook met een lage instap en een mandje voorop. Ik heb op het internet al een paar mooie gezien, maar het wordt denk ik een omafiets. Die voldoet aan alle eisen die ik net stelde, en die zijn mooi en hoeven helemaal niet zo duur te zijn, zag ik online. Dan kunnen in het mandje mijn boodschappen en kan hij na gebruik weer veilig de schuur in. Ik heb er zin in!