Home Blogs Breng de vakantie terug naar huis

Breng de vakantie terug naar huis

0
Breng de vakantie terug naar huis

Voor de meeste mensen is de zomervakantie nu toch wel echt begonnen. Het weer is er naar en de scholen zijn de komende weken dicht. Voor velen zal er een reis op de planning staan. Maar voor anderen, zoals mij, is die al achter de rug. Dan heb je nog een paar weken om te ontspannen maar niet meer op een Grieks strand of op een Italiaans pittoresk pleintje. Dan moeten we die vakantiesferen maar mee naar huis nemen. Hoe je dat doet? Heel simpel. Een groot deel van een geslaagde vakantie bestaat namelijk uit het eten. Als mensen halen we hier plezier en comfort uit. Dus tijd om dat schort af te stoffen en de keuken in te duiken.

Verser dan vers

Oké, voor je dat schort om knoopt is het misschien handig om wat ingrediënten in huis te halen. Nee, niet van de super om de hoek. Trek erop uit en ga op zoek op een markt. Die zullen niet alles hebben zoals ze dat bijvoorbeeld in Italië hebben, we zijn immers weer in Nederland, maar je kan er een hoop producten vinden die hartstikke vers zijn. En die verse producten die smaken ook op vakantie zo enorm goed. Maar als je niet zo goed weet wat je wilt maken dan heb ik hier een ideetje voor je, namelijk: Tiramisú. Een heerlijk romig Italiaans dessert. Wist je dat Tiramisú ‘maak mij blij’ betekent?

Waar moet je naar zoeken?

Je hebt hiervoor drie eieren nodig en vier eetlepels suiker. Aan één pak lange vingers heb je genoeg en dan nog 300 gram mascarpone. Als laatste wil je ook één kopje sterke koffie, espresso bijvoorbeeld. Let op, dit moet goede koffie zijn. Voor de ouderen onder ons kan je er nog een scheutje Amaretto aan toevoegen.

Hoe breng je  Italië thuis?

Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom stijf. Zet de kom dan in de koelkast. Klop daarna de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Schep de mascarpone door het eigeel mengsel en schep als laatste het eiwit er luchtig door, luchtig is belangrijk omdat het anders een zware massa wordt. Schenk de koffie in een bordje, en voeg een scheutje drank toe als je dat wilt. Doop de helft van de lange vingers er een voor een in en leg op de bodem van een schaal. Giet de helft van het mascarpone mengsel er gelijkmatig bovenop en leg er weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op. Je bouwt het dus als een soort Lasagne op. Giet dan de rest van de room met mascarpone er boven op en zeef het cacaopoeder er overheen. Laat ten minste 8 uur opstijven in de koelkast. Het beste is om de tiramisu al een dag van te voren te maken. Je kan hem na afloop invriezen maar daar wordt de smaak niet beter van.