Home Blogs 3 tips hoe jij fris en verzorgd het nieuwe jaar begint

3 tips hoe jij fris en verzorgd het nieuwe jaar begint

0
3 tips hoe jij fris en verzorgd het nieuwe jaar begint

We zijn inmiddels halverwege januari, de kerstvakantie ligt alweer even achter ons en de routine van de alledaagse dag is teruggekeerd. De feestdagen rond om kerst en oud en nieuw zijn altijd een gezellige periode, maar ook een periode waarin er weinig regelmaat is en alles net anders gaat dan normaal. Hier horen ook al die heerlijke kerstdiners bij, en net even een wijntje meer nemen dan je normaal zou doen. Zo waren mijn kerstdagen ook,en ik heb bourgondisch genoten van al dat lekkers. Helemaal prima, maar daarom is het nu wel tijd om ook echt wat te gaan doen met die goede voornemens waar ik 1 januari zo enthousiast over nadacht. Ik wil goed voor mijzelf en mijn lichaam zorgen. Hieronder geef ik je de 3 tips hoe ik dit aanpak.

1. Toch maar naar die eeuwige sportschool

Sommige clichés blijken toch een kern van waarheid te hebben. Zo ook de uitdrukking “elk pondje komt door het mondje”. Want ja, je kan allerlei excuses bedenken maar die paar decemberkilo’s komen niet nergens vandaan. En zo is het wel bij mij gedaan, ik dacht steeds nu is het kerst dus ik wil gewoon genieten. Begin januari heb ik daarom toch maar weer een abonnement bij mijn vaste sportschool afgesloten. Als je een sportschool uitzoekt is het belangrijk dat jij je er op je gemak voelt. Want als dat niet zo is zul je merken dat het veel moeilijker is om ook echt met regelmaat te gaan sporten. Besteed daarom aandacht aan hoe de sportschool eruit ziet, wat de voorzieningen zijn, hoe de andere sporters deze waarderen enzovoort enzovoort. Misschien kost het even tijd, maar als je dan een fijne sportschool gevonden hebt is dat het meer dan waard!

2. Groentes, groentes en nog eens groentes

In het verlengde van tip 1 komt nog een cliché, let op wat je eet. Waar ik met de feestdagen genoot van al het lekkers dat op tafel stond, nu is het tijd om kritischer te kijken naar wat ik eet. In plaats van chocolade, allerlei koekjes en andere “verboden dingen” vormen groente en fruit nu mijn basis. In het begin misschien wat saai en smaakloos, maar je zult zien dat je ook hiermee eindeloos kunt variëren. Online zijn ontzettend veel recepten te vinden en zo hou ik het voor mezelf spannend. Want elke dag een salade maakt het niet makkelijk, maar ik heb inmiddels een heel repertoire aan recepten gevonden en ik varieer er lekker op los.

3. Investeer in een frisse garderobe

Als je er goed uitziet en jezelf mooi vindt, straal je dat uit en zul je zien dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. En je wil natuurlijk dat sportschool lichaam van je wel even showen. Zo aan het begin van een nieuw jaar heb ik daarom altijd zin in een nieuwe garderobe. Gewoon een paar nieuwe items die mijn garderobe weer even een fijne opfrisser geven. Dit hoeven helemaal niet veel items te zijn, als je slim kiest zul je zien dat een paar items al wonderen doen. Wat voor mij altijd heel goed werkt zijn blouses. Hiermee kan je fijn variëren en veel verschillende outfits vormen. De juiste damesblouses zijn daarom essentieel om je garderobe naar een hoger niveau te tillen. Blouses zijn allround klassiekers, of je nou voor casual gaat of meer chique; er is altijd wel een blouse te vinden die bij jouw smaak matcht. Met een blouse zie je er meteen verzorgd uit en geef je je outfit net even die extra Touch. Blouses zijn het perfecte kledingstuk om met weinig moeite veel resultaat te behalen. Ik zeg doen.