Home Blogs Met epoxy kan je bijna alles!

Met epoxy kan je bijna alles!

0
Met epoxy kan je bijna alles!

Het coaten van laminaat, het lijmen van verschillende materialen, er zijn verschillende middelen om dit middel te gebruiken. Epoxy kan je gebruiken als bouwmiddel, maar is ook prima te gebruiken om kunst te creëren. Met het zogeheten epoxy giethars kun je bepaalde structuren en elementen creëren in bijvoorbeeld tafels en stoelen. In dit blog lees je hier meer over en zullen we je uitgebreid hierover informeren!

Waar is epoxy nu eigenlijk goed voor

Met epoxy kunnen verschillende dingen gedaan worden. Epoxy is een bepaald hars wat een erg afstotende werking heeft. Het middel is bestemd voor allerlei chemische stoffen en is krachtig van materiaal. Het wordt voornamelijk gebruikt om unieke dingen te creëren, maar is tevens ook voor een vloer te gebruiken.

Met epoxy kun je alle kanten op, wat het middel juist erg mooi maakt. Met epoxy creëer je geheel naar eigen wens, unieke creaties met schitterende effecten. Deze ‘kunst’ wordt ook wel resin art genoemd. Op internet zijn hier vele voorbeelden van te vinden. Om het zelf uit te vinden is het zeker aan te raden om eens te gaan experimenteren. Creëer jouw eigen kunstwerk en straal iets unieks uit!

Wat kun je allemaal met epoxy

Epoxy is in eerste instantie een bepaald soort materiaal wat veel te gebruiken is als coating. Het is niet alleen geschikt voor het coaten van vloeren, maar ook voor bijvoorbeeld muren en boten. Bovendien zou epoxy als lijmmiddel gebruikt kunnen worden.

Naast het coaten en het lijmen, zou je ook hele mooie dingen kunnen creëren met epoxy. Zo kunnen er tafels en stoelen gemaakt worden, die een unieke uitstraling krijgen. Door verschillende kleuren te gebruiken ontstaat er een vloed van verschillende kleursamenstellingen. Een project is bijvoorbeeld om een gat in de salontafel te maken, en hier epoxy in te gieten. Naar eigen wens kan er een kleur worden toegevoegd waardoor je een uniek effect creëert.

De kracht van epoxy

Epoxy is een erg sterk middel wat voor veel dingen goed is, of juist goed kan zijn. Het middel reageert niet op water of chemische stoffen, dus is ideaal om als coating in een magazijn te gebruiken, of om te gebruiken als beschermlaag voor jouw boot. Je zit er natuurlijk niet op te wachten als de lak er door een chemische reactie van de boot af gaat.

Vooral voor het gedeelte van de boot dat onder de waterlijn ligt is epoxy ideaal. Het krachtige middel beschermt de boot op de plek waar hij in het water ligt.