Home Blogs Online adverteren hoe doe je dat?

Online adverteren hoe doe je dat?

0
Online adverteren hoe doe je dat?

Bij productvanhetjaar.nl bespreken we de beste producten en diensten. Vandaag gaan we ons richten op online adverteren. Het is natuurlijk fantastisch als je je met een waardevol product of dienst op de vrije markt begeeft. Echter, als niemand van jouw product afweet wordt het lastig om jouw product aan de man te brengen. Je product of dienst kan kwalitatief van het hoogste niveau zijn en toch slecht verkopen. Waar ligt dat dan aan? Een goed product verkoopt zichzelf toch? Dat is slechts gedeeltelijk waar. Om een product succesvol te verkopen in de digitale tijd waarin we leven is het zaak om online te adverteren. Vandaag delen we een aantal handige tips die jou op weg helpen met je eigen online advertentiestrategie.

Online adverteren via SEA

Online adverteren kan je op verschillende manieren. Binnen de online wereld zijn er verschillende kanalen. Op elk kanaal begeven zich verschillende doelgroepen. Wat belangrijk is bij het online adverteren is dat jouw advertentie de juiste doelgroep bereikt. Verkoop jij nagellak via een webshop dan wil niet dat mannen jouw advertentie te zien krijgen. Daarom is het van belang om eerst jouw doelgroep goed in kaart te brengen. Vervolgens moet je nadenken over waar jouw doelgroep zich online begeeft. Als je dat in kaart hebt gebracht is het tijd om aantrekkelijke advertenties te schrijven die jouw doelgroep aanspreken. Bij SEA draait het om adverteren op online zoekmachines. Het is dus zaak om te achterhalen waar potentiële klanten op zoeken wanneer ze nagellak willen kopen. De zoekwoorden probeer je dan te verwerken in je pakkende advertentietekst. Als iemand vervolgens zoekt op nagellak kopen wil je dat jouw advertentie in beeld komt. Uiteraard betaal je hier geld voor. Maar als je het goed doet levert dit je meer geld op dan je uitgeeft.

Online adverteren via Social

Naast zoekmachines zitten potentiële klanten ook veel op social media kanalen. Ook hier is het weer zaak op uit te vinden waar jouw doelgroep zich begeeft. Als nagellak verkoper is het te verwachten dat jouw doelgroep zich begeeft op beauty gerelateerde accounts. Is er een nagellak inspiratie instagram met duizenden volgers dan wil je dat jouw advertentie daar in beeld komt. De kans is namelijk groot dat hier potentiële klanten actief zijn. Het heeft geen zin om jouw advertentie bij een voetbal account in beeld te krijgen. Het leuke van adverteren via social media is dat je ook nog eens hele creatieve advertenties kan maken door gebruik te maken van video’s en afbeeldingen.