Het belang van een goed bedrijfsauto

Als ondernemer wil je dat de continuïteit en de mobiliteit van je bedrijf en zijn werknemers gewaarborgd is. Daarom is een goede bedrijfsauto kiezen van groot belang. In tegenstelling tot personenwagens hebben bedrijfsauto’s vaak heel specifieke voorwaarden waar ze aan moeten voldoen. Het gaat daarbij niet alleen om de laadcapaciteit of het motorvermogen, maar bijvoorbeeld ook om het bedieningsgemak, extra opties die de veiligheid bevorderen of om bepaalde wet- en regelgeving die van toepassing zou kunnen zijn. Denk daar niet te licht over en laat je desnoods door een onafhankelijk expert adviseren.

Ga voor de hoogste kwaliteit
Wil je een lease auto leasen en er daarna geen omkijken meer naar hebben? Ga dan alleen voor de hoogste kwaliteit. Niet alleen voor wat betreft de wagen die je kiest, maar laat het ook gelden voor de leasemaatschappij waar je mee in zee gaat. Er zijn zo veel aanbieders, dat je best kieskeurig mag en kan zijn. Ieder heeft zijn eigen stokpaardjes en zijn eigen manier van zaken doen. Bij leasen gaat het er om dat het je gemak oplevert en tijd en geld bespaart, dus beknibbel niet op kwaliteit en sluit alleen het beste leasecontract af.

Scherpe leasetarieven
Je zult nog verbaasd opkijken van de verschillen in leasetarieven, die je door verschillende partijen worden aangeboden. Zelfs als het om een identieke bedrijfsauto gaat, kunnen de kosten bij de ene of de andere aanbieder nog honderden euro’s op jaarbasis van elkaar afwijken. Scherpe leasetarieven zijn uiteraard heel aantrekkelijk, maar je moet er wel voor waken dat alle voorwaarden die jij aan een leasecontract stelt er ook daadwerkelijk in zijn opgenomen. Anders kan een scherpe prijs uiteindelijk toch nog op een flinke kostenpost uitdraaien.