Een lease auto is echt wat voor jou

Droom je er ook van om eens in een nieuwe auto te rijden in plaats van steeds maar aftandse tweedehandsjes te rijden die voor jou al minstens drie keer van eigenaar zijn gewisseld? Gewoon omdat je geen geld hebt om een nieuwe auto te kopen? Je kunt overwegen om je volgende auto te leasen. Een lease auto regel je tegenwoordig snel en simpel online. Je vindt goedkope lease maatschappijen heel gemakkelijk met een zoekmachine.

Welke auto wil je gaan leasen?
Voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe lease auto moet je een paar dingen op een rijtje zetten. Hoeveel ruimte heb je nodig, heb je veel bagageruimte nodig, wil je met meer dan vier personen in de auto kunnen zitten en hoeveel kilometers per jaar wil je gaan rijden. Wil je intensief gebruik maken van je auto dan heb je een andere auto nodig dan wanneer je hem alleen gebruikt voor korte ritjes in de directe omgeving van en naar je werk, om de kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen. Zit je voor je werk dagelijks veel op de weg omdat je klanten moet bezoeken of om op locatie reparaties of installaties uit te voeren dan zul je je keuze voor de lease auto daarop moeten afstemmen.

Hoe lang wil je dat je leasecontract loopt bij goedkoop auto leasen?
Een leasecontract loopt meestal meerdere jaren. 24 of 48 maanden is heel gebruikelijk, soms nog wat langer en soms wat korter. Het bedrag dat je maandelijks betaalt hangt uiteraard af van de duur van het contract. De lease maatschappij berekent het maandbedrag mede aan de hand van de duur van het contract. Zij nemen daarbij de maandelijkse kosten mee en de te verwachten restwaarde aan het einde van de looptijd.